Gent Zoveel stad

Uit In Gent

Wat

In Gent valt er altijd wel iets te beleven. Woon een theatervoorstelling bij of bezoek een museum, beoefen jouw favoriete sport of plan iets leuks met je kinderen… Het vrijetijdsaanbod is haast onbeperkt.

En met de UiTPAS wordt het nog boeiender. Want met deze pas krijg je de extra voordelen van Gent en andere UiTPASregio’s in Vlaanderen er bovenop!

Hier vindt u de flyer van de UiTPAS

Hier vindt u de flyer van de UiTPAS met kansentarief

Wat is UiTPAS Gent?

UiTPAS Gent is een digitale kaart waarmee je aan cultuur, sport of jeugdactiviteiten kan doen. Je kan met de kaart UiTpunten sparen. Die kan je dan omruilen voor korting, een cadeau of een ander voordeel. 

Voor wie is UiTPAS Gent?

Zowel Gentenaars als niet-Gentenaars kunnen UiTPAS Gent gebruiken.

UiTPAS staat op naam. Ieder lid van het gezin heeft dus een eigen pas nodig.  De kaart is te koop voor iedereen vanaf 3 jaar.

Ook mensen van buiten Gent, bijvoorbeeld studenten, kunnen UiTPAS Gent kopen.

Waar is UiTPAS Gent te koop en wat zijn de welkomstvoordelen en tarieven?

De UiTPAS Gent is op diverse plaatsen in Gent te koop.  De voorlopige verkooppunten zijn: de Stadswinkel, de Jeugddienst, hoofdbibliotheek Gent Zuid, het Mobiel Dienstencentrum en Uitbureau. Wilt u voor uw kinderen of partner ook een UiTPAS aanvragen, dan brengt u hun identiteitskaart of Kids-ID mee.

Als welkomstvoordelen krijg je:

  • een gratis zwembeurt
  • een gratis museumbezoek
  • 3 welkomstpunten
  • een gadget

 

De tarieven voor de aankoop van de UiTPAS zijn:

  • Basisprijs: 5 euro
  • Kinderen (van 3 jaar tot 18 jaar): 2 euro
  • Mensen die in aanmerking komen voor het kansentarief: 1 euro

 

Welke voordelen hebben de mensen die in aanmerking komen voor het kansentarief?

Inwoners van Gent die in aanmerking komen voor verhoogde tegemoetkoming of in schuldbemiddeling zijn, krijgen extra korting: ze betalen maar 1 euro voor de aankoop van een UiTPAS en krijgen 80% korting voor deelname aan een activiteit bij een UiTorganisator.

Opgelet: mensen die in aanmerking komen voor het kansentarief kunnen de UiTPAS enkel in de Stadswinkel, op het Mobiel Dienstencentrum en het Infopunt Campus Prins Filip aankopen.

UiTpunt op Wieltjes 
UiTpunt op Wieltjes komt naar verschillende wijken. Dit mobiel UiTpunt geeft informatie over de UiTPAS, het kansentarief en het aanbod. Daarnaast organiseert het ontmoetingen en laagdrempelige toeleiding naar vrijetijdsactiviteiten.. Kalender UiTpunt op Wieltjes 

Hoe ga je concreet aan de slag met UiTPAS?

Eerst en vooral koop je een UiTPAS. Surf dan naar www.uitingent.be. Je ziet er voor welke activiteiten je de UiTPAS kan gebruiken. Wanneer je naar de plaats van de activiteit gaat, houd je de pas ter plekke tegen de lezer. De aanbieder ziet zo hoeveel je moet betalen en of je korting krijgt. Er staat ook een scanner. Hiermee kan je een UiTpunt sparen. Dat kan voor,  tijdens of na de activiteit, maar niet meer dan één keer per activiteit.  Als je er voldoende hebt, kan je jouw gespaarde  UiTPunten inwisselen voor een ruilvoordeel.

Informatie :

Gentinfo
tel 09 210 10 10
fax 09 210 10 20
gentinfo@gent.be
maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur. 

Volg ons

  Twitter
  Facebook

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Inschrijven

Meer tips op