Gent Zoveel stad

Uit In Gent

UITPAS voor organisatoren

Ben je een organisator van cultuur-, sport- of vrijetijdsactiviteiten en heb je interesse om UiTPAS partner te worden? Hieronder vind je alvast de nodige informatie.

 

Wat is UiTPAS

UiTPAS Gent is een digitale spaar- en voordeelkaart. Pashouders kunnen punten sparen wanneer ze deelnemen aan activiteiten van UiTPAS aanbieders. Deze punten kunnen ze vervolgens inruilen voor een korting, een cadeau of een ander voordeel.

 

Inwoners van Gent die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming  of in schuldbemiddeling zijn,  kunnen een UiTPAS met kansentarief aankopen. Voor hen geldt de UiTPAS ook als kortingskaart. Ze betalen minder voor de aankoop van een UiTPAS  en krijgen korting op deelname aan activiteiten van UiTPAS aanbieders.

           

UiTPAS partner worden

●Als UiTPAS aanbieder dien je je aanbod in te geven in de UiTdatabank (uiterlijk 6 weken voor de activiteit). UiTdatabank is het vertrekpunt. Wat je daar invoert verschijnt automatisch op tientallen kanalen.

●Pashouders kunnen punten sparen bij deelname aan activiteiten in je organisatie. Dit kan voor, tijdens of na de activiteit, maar niet meer dan één keer per activiteit. Dit geldt voor het volledige aanbod. Uitzonderingen hierop zijn enkel mogelijk na overleg met de Stad Gent. 

●UiTPAS aanbieder worden betekent ook het toekennen van kansentarief. Hierbij wordt gewerkt met een solidaire kostendeling (zie verder).

●Deelnemers met voldoende punten kunnen bij aanbieders die dat willen hun punten inwisselen voor een omruilvoordeel. Klik hier voor een overzicht van alle omruilvoordelen.

 

Solidaire kostendeling

Voor mensen in armoede is er een solidaire kostendeling:  de deelnemer draagt een stuk bij, de aanbieder geeft een korting en de lokale overheid van de deelnemer betaalt de rest. Voor Gent geldt de volgende verdeelsleutel:

●20% deelnemer

●40% aanbieder

●40%  Stad

 

Voordelen voor de organisator

●extra communicatiekanalen:

-UiT in Gent (breed communicatieplatform: website, nieuwsbrief en sociale media)

-algemene stadscommunicatie

-opname in eigen communicatiekanalen

-...

●trouw publiek belonen + nieuw publiek aanspreken via omruilvoordelen en gerichte acties

●middel om diversiteit en participatie te verhogen

●statistieken en inzichten (info over gespaarde punten, opgenomen voordelen en aantal tickets verkocht aan kansentarief; profielen van spaarders, omruilers, mensen met kansentarief).

 

Praktisch

●Als UiTPAS partner krijg je toegang tot de UiTPAS beheerders omgeving, er wordt je een kaartlezer om de UiTPAS te scannen gratis ter beschikking gesteld. Als een deelnemer zijn of haar pas tegen de lezer houdt, zie je als organisator hoeveel die persoon moet betalen: het standaardtarief of het kansentarief.

●Met de kaartlezer laat je mensen tijdens je activiteit een punt sparen. Dat kan voor, tijdens of na de activiteit, maar niet meer dan één keer per activiteit. Uiteraard zijn er ook begrenzingen in te bouwen (bv. 1 keer per week in de bibliotheek).

●Werk je zonder onthaalbalie of op verplaatsing, kan je de UiTPAS GSM applicatie gebruiken.   

●Tweemaandelijks ontvang je  als UiTPAS partner een kostenrapport van de geregistreerde kansentarieven.

 

 

Interesse?

Heb je interesse om UiTPAS partner te worden of wens je meer informatie, neem dan contact op met de UiTPAS Coördinator:

 

Marie Desimpelaere

UiTPAS coördinator

uitpas@gent.be

Marie.desimpelaere@stad.gent

Tel.: 09/269 87 48

 

 

Downloads:

Flyer (pdf)

Afbeelding UiTPAS (jpg)

Afbeelding UiTPAS (png)

Standaard tekst

E-mailbanner

 

 

 

Volg ons

  Twitter
  Facebook

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Inschrijven

Meer tips op