Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

zondag 1 maart 2020: Aperitiefwandeling in Gent

We bezoeken een tweetal locaties in Gent. Veel wandelkilometers zitten er vandaag niet in... Voor de middag trekken we naar de Westerbegraafplaats, de grootste begraafplaats van Gent, voor een uitgebreide uiteenzetting over de vele, opmerkelijke grafmonumenten. In deze oase van rust kunnen we de graven terugvinden van enkele bekende Gentenaars: schrijvers Cyriel Buysse en Virginie Loveling, schilder Frits Van den Berghe, politici Edward Anseele en Emile Braun, maar ook Romain Deconinck, John Flanders,... Op de begraafplaats liggen zo'n 200 Belgische gesneuvelde soldaten uit beide wereldoorlogen begraven. Waarom deze begraafplaats ook wel het Geuzenkerkhof genoemd wordt, vernemen we tijdens de wandeling. Ook het ongeval met zeppelin LZ37 komt aan bod. Na het middageten trekken we naar het museum Dr. Guislain waar we o.l.v. de gids wandelen doorheen de vaste collectie die ons een unieke blik biedt op de geschiedenis van de psychiatrie. Het was de visionaire Gentse arts Jozef Guislain die als een van de allereersten geesteszieken als patiënten zag, met recht op een menswaardige behandeling. Wat is lijden aan zwarte gal? Waarom smoorde men dullen? Brengt een duiveluitdrijving de bezetene weer tot rede? We krijgen een antwoord op al deze vragen. Een uitgebreide fotocollectie illustreert het leven in de psychiatrie vanaf 1860 tot nu en toont de beeldvorming over geesteszieken en mensen met een handicap. We zouden wel gek zijn om daar niet even langs te gaan!     inbegrepen in de prijs: middageten, gids museum, aperitief naar keuze inschrijven tegen ten laatste 23 februari !!  

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Maaltekouter 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 24,0
Basistarief: 24,00 €; Leden: 22,00 €
Organisatie
Contact
0476/34 12 83

Foto's

zondag 1 maart 2020: Aperitiefwandeling in Gent ©all rights reserved©all rights reserved