uitpas+1 punt

Zomersalon 2020 - BUY LOCAL

Ontdek vanaf vrijdag 17 juli de bloeiende en diverse beeldende kunstscène van Gent! BUY LOCAL: STEUN EEN KUNSTENAAR, KOOP EEN WERK. 587 deelnemers aan zomersalon 2020!
De coronacrisis betekende voor veel kunstenaars uitstel én afstel van tentoonstellingen, en dus ook het mislopen van broodnodige inkomsten. Zomersalon 2020 biedt de unieke kans om een kunstenaar rechtstreeks te steunen door een werk te kopen.
Samen met De Gentse Cultuurzomer en meer dan 50 culturele partners verspreidde Kunsthal Gent in juni een oproep aan kunstenaars om deel te nemen aan het eerste Zomersalon.

Daar werd massaal op gereageerd en niet minder dan 587 kandidaten voldeden aan de voorwaarden. Wie in Gent woont en/of een atelier heeft, er een kunststudie volgde of een duidelijke artistieke band met de stad kon voorleggen, kon binnen vastgelegde afmetingen een recent werk indienen.Kunsthal Gent brengt je rechtstreeks in contact met de kunstenaar. Je vindt in het Zomersalon werken van 55 tot 11.200 euro, van heel klein tot maximum 1,5 x 1,5 m.

OOK ONLINE OP GENTSE CULTUURZOMER
Op 17 juli lanceert De Gentse Cultuurzomer in samenwerking met Croxhapox en Kunsthal Gent een online platform waarop alle werken uit het Zomersalon terug te vinden zijn. Geïnteresseerden kunnen ook via deze weg een kunstwerk uit het Zomersalon kopen: www.gentsecultuurzomer.be
Lees alles

Informatie

Lange Steenstraat 14
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Open op:

  • Zaterdag - zondag van 11:00 tot 18:00
Prijs

gratis


Basistarief: 0,00 €
Organisatie
Trefwoorden
Reservaties

Foto's

Zomersalon 2020 - BUY LOCAL ©KUNSTHAL GENT©KUNSTHAL GENT
Zomersalon 2020 - BUY LOCAL ©michiel de cleene©michiel de cleene
Zomersalon 2020 - BUY LOCAL ©Kunstenoverleg©Kunstenoverleg