Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uit met vlieg

Zoektochten in en rond Gent

Op eigen houtje en eigen tempo ontdek je geheime hoekjes en verrassende plekken in verschillende Gentse wijken. Je kan een zoektocht alleen of in team doen, met of zonder gids.
Een boekje met zoektocht is te koop aan het onthaal van het Belfort (elke dag open van 10u tot 17u30). Voor buitenlandse bezoekers hebben we twee Engelstalige zoektochten in het centrum en één Franstalige zoektocht in het Patershol. Een boekje kost €8 en kan door 3 à 4 mensen gebruikt worden.

- Fotozoektocht in het centrum van Gent
Zoek langs grote monumenten en verborgen pareltjes in de kuip van Gent. Maak kennis met de stad, haar rijke geschiedenis en haar eigenzinnige bewoners.

- Elke stap telt!
Terug naar sportieve eenvoud. Sporten hoeft niet spectaculair of ingewikkeld te zijn. Experten schuiven een fikse wandeling zelfs naar voor als een goede manier om iets voor je gezondheid te doen.

- Portus Ganda – meer dan water alleen
Wandelend langs het water, langs de resten van de allereerste nederzetting Ganda, langs de ruïnes van de Sint-Baafsabdij en het Spanjaardenkasteel, langs de herinneringen aan het slachthuis,… onthul je de geheimen van deze prachtige stadswijk.

- Blauw bloed en Witte Billenbijters – zoektocht in het Prinsenhof
Het Prinsenhof is veel meer dan de geboorteplaats van keizer Karel en het oord van verdoemenis waar de Gentenaars stropdragers werden, dat bewijst deze zoektocht.

- Sherlock Holmes in het Patershol
Een zoektocht voor het hele gezin in één van Gents oudste en gezelligste wijken. Aan de hand van een leidraad, vragen, raadsels en puzzels leer je het Patershol beter kennen.

- Neuzen in historisch Gent
Welke torens vormen de bekende Torenrij? Wat stellen ‘de Gekroonde Hoofden’ voor? Wanneer werd het Gravensteen gebouwd?

- Miljoenenkwartier
Het Miljoenenkwartier is een mondaine woonwijk achter het Sint-Pietersstation. De architectuur ontvouwt zich als een staalkaart van verschillende stijlen die populair waren tijdens de periode tussen de twee wereldoorlogen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

St-Baafsplein
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
  • Maandag - zondag van0:00tot23:59
Prijs
€ 8,0
Basistarief: 8,00 €

Foto's

Zoektochten in en rond Gent ©Artoria bvba©Artoria bvba