Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Workshop spin en kleur je eigen wol (VOLZET)

Altijd al benieuwd geweest waar Doornroosje zich aan prikte? En hoe zo'n spinnewiel precies werkt? Tijdens deze workshop ontdek je al gauw dat spinnen heel wat meer inhoudt dan op het eerste zicht lijkt.
Samen met de lesgever doorloop je de verschillende stappen die nodig zijn om tot een geslaagd resultaat te komen. Ruwe wol kan immers niet zomaar gebruikt worden; eerst moeten de onzuiverheden eruit gehaald worden. Vervolgens maak je kennis met het kaarden van wol, een techniek om de vezels te ontwarren zodat de wol mooi effen is. Daarmee ga je uiteindelijk aan de slag op het spinnewiel.

Nadat je het spinnen onder de knie hebt, is het tijd om je zelf gesponnen garen te kleuren. Het Industriemuseum is een pionier in het plantaardig verven van textiel en maakt daarvoor gebruik van speciale verfplanten uit de eigen museumtuin. Je maakt tijdens deze workshop dan ook kennis met enkele plantaardige verftechnieken.

Zo ga je aan het einde van de dag naar huis met zes strengen gekleurde wol, ideaal om thuis mee aan de slag te gaan voor een breiwerkje of ander leuk textielproject.

OVER DE LESGEVERS
Jean-Pierre Cardinael is een gepassioneerd spinner en wever. Hij is als expert al meerdere jaren kind aan huis in het Industriemuseum en is er vaak te vinden aan het spinnewiel of de weefgetouwen voor demonstraties.

Laurence De Craene is textielkunstenares met een voorliefde voor papier, drukken en vooral plantaardig verven, waarin ze de laatste jaren heel wat expertise opbouwde. Ze werkt als publiekswerker in het Industriemuseum en ontwerpt artikelen voor de museumshop.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Minnemeers 10
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 75,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 15,0


Basistarief: 75,00 €; Kansentarief: 14,00 €; Vriendentarief: 67,50 €
Organisatie
Contact
+32 9 3236500
Trefwoorden

Foto's

Workshop spin en kleur je eigen wol (VOLZET) ©Corlazzzoli©Corlazzzoli
Workshop spin en kleur je eigen wol (VOLZET) ©Corlazzzoli©Corlazzzoli
Workshop spin en kleur je eigen wol (VOLZET) ©Corlazzzoli©Corlazzzoli