Workshop "Pranayama en Meditatie"

Veel mensen ademen verkeerd, simpelweg omdat ze zich nooit bewust zijn geweest van de ademhaling. Op het moment dat je hier wel aandacht aan gaat besteden, dan zal je merken dat je met een klein beetje oefening de adem kun gaan sturen. Dit oefenen en beleven wij samen in de workshop ademhaling en meditatie.
Ademhalingsoefeningen kunnen enorm helpen bij het omgaan met aandoeningen zoals verhoogde bloeddruk, angststoornissen, stemmingsstoornissen, hyperventilatie en nog zo veel meer, of bij het helpen voorkomen ervan. Wist je dat een bewuste ademhaling niet alleen helpt om maximaal te presteren, maar dat het ook je bloeddruk kan verlagen, gevoelens van kalmte en ontspanning geeft én stress uit je systeem haalt? Onderzoek na onderzoek toont aan dat je adem kan helpen een gezond lichaam en geest te houden. Ademhalingsoefeningen en meditatie geven ook energie en helpen bij concentratieproblemen.

Met alles wat er van ons wordt verwacht is het misschien niet altijd eenvoudig om eraan te denken om bewust te ademen. Daarom maken we het makkelijk voor je: we tonen je verschillende ademhalingsoefeningen om uit te kiezen, en daarna thuis elke dag minstens 10 minuten te oefenen. Je krijgt de ademhalingsoefeningen dus ook mee naar huis. Bovendien leer je enkele eenvoudige meditatie technieken aan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Beekstraatkouter 78
9031  Drongen (Gent)
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 35,0
Basistarief: 35,00 €
Organisatie
Reservaties
yogayina@gmail.com

Foto's

Workshop "Pranayama en Meditatie" ©Yoga Yina©Yoga Yina