Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Workshop cyanotypie of blauwdruk op stof

Deze eendaagse workshop zal de deelnemers introduceren in het creëren van fotografische afbeeldingen op een van de oudste manieren. Cyanotypie is een drukprocess waarme men een donkerblauwe fotografische afdruk verkrijgt. Het proces gebruikt relatief onschuldige chemicaliën wat het toegankelijk maakt voor mensen met weinig ervaring met fotografische processen. Deze intensieve workshop zal u een goede basiskennis geven voor het maken van blauwdrukken van uw eigen werk alsook de kans om de experimenteren met verschillende soorten papier. Deze workshop focust specifiek op het process om cyanotype op stof uit te voeren.
Inhoud
De workshop behandeld kort de geschiedenis van het process, een introductie tot de nodige chemicalien en materialen, hoe de chemicalien kunnen gemixt worden, welke soorten papier te gebruiken en de verschillende soorten UV-lichtbronnen. Verder worden de verschillende methoden van de behandeling van papier, contrast en helderheids controle en het omkleuren met alledaagse grondstoffen zoals thee en koffie toegelicht.
Het is altijd leuker om met je eigen afbeeldingen te werken. De deelnemers worden dan ook uitgenodigd om hun eigen afbeeldingen ter beschikking te stellen voor de workshop. Wij zullen dan op voorhand negatieven maken (de afbeeldingen afdrukken op een transparant medium) zodat ze gebruikt kunnen worden tijdens de workshop.
Stuur hiervoor 2 digitale abeeldingen naar keuze (of een weblink ernaar) naar artchapel.studio@gmail.com.
Ervaring
Deze workshop is toegankelijk voor volwassenen van alle ervaringsniveaus. Geen voorgaande kennis van fotografische druktechnieken of doka processen is nodig. We starten van een digitale afbeeldingen dus zelfs als je een compact-camera of smart phone gebruikt om je foto's te maken, kan deze workshop een leuke manier zijn om meer met je afbeeldingen aan te vangen.

Praktisch
Alle materialen zijn in de prijs inbegrepen. Gedrukte notas die toelichten hoe je zelf verder aan de slag kan met afdrukken alsook een kleine starter kit om thuis een aanal afdrukken te maken zijn eveneens inbegrepen in de prijs.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Drongen
9031  Drongen (Gent)
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 70,0
Basistarief: 70,00 €
Organisatie
artchapel

Foto's

Workshop cyanotypie of blauwdruk op stof ©artchapel©artchapel
Workshop cyanotypie of blauwdruk op stof ©workshop Cyanotypie of blauwdruk©workshop Cyanotypie of blauwdruk
Workshop cyanotypie of blauwdruk op stof ©artchapel©artchapel