Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 3 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 3 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uit met vlieg

Workshop: Bouw je eigen bijenhotel (Gent)

Word de perfecte gastheer voor bijen.

Dankzij de bijen kunnen we genieten van fruit, groenten en heel wat andere voedingsmiddelen. Hun werk als bestuivers is noodzakelijk voor meer dan drie vierde van alle voedingsgewassen. Maar de bij heeft het moeilijk. Omdat onder andere nestplaatsen moeilijker te vinden zijn en voedsel schaarser wordt, staat de populatie onder druk. In deze workshop voor kinderen en volwassenen steken we de bij een handje toe. We geven wilde bijen een nieuwe thuis in de vorm van een bijenhotel. Dat komt de bijenpopulatie alleen maar ten goede. Tijdens deze workshop leer je heel kort iets over het leven van wilde bijen. Het grootste deel van de namiddag besteden we aan het ineensteken van een eigen bijenhotelletje. 

Inschrijven 

Schrijf je hier in of contacteer via  of 09 267 57 35.

Meer info

Deze workshop kadert in een groot evenement van CM Oost-Vlaanderen . Alle informatie vind je hier terug: https://www.dagvandegezondebuurt.be/programma

Lees alles

Informatie

Muziekcentrum De Bijloke
Godshuizenlaan 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
tot
Organisatie
Natuurpunt CVN
Contact
09 267 57 35 | 0473 534 736

Foto's

Workshop: Bouw je eigen bijenhotel (Gent) ©©