Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

WISPERpro | Beeldend improviseren

Het fijne aan beeldend werken is het tastbare resultaat. Het is er, het kijkt je recht in de ogen. Maar even vaak vormt juist de focus op de opbrengst een belemmering, zeker bij het improviseren. Wordt het iets goeds? Elke keer weer moet je beslissen - klaar voor de vuilbak of toch maar bewaren?
Hoewel het improvisatieproces juist niet resultaatgericht is en vooral bedoeld is om ervaringen en inzichten op te doen, klinkt de roep van het product vaak al te dwingend. Ook als beeldend docent ervaar je hoe een fixatie op de uitkomst bij je leerlingen kan leiden tot een teleurstelling. 
Andere artistieke disciplines kampen minder met dat probleem: het resultaat van dansant, muzikaal of theatraal improviseren is minder permanent en “vervliegt” sneller. 
Op deze dag lenen we dan ook werkvormen uit deze andere disciplines om met groepen beeldend te improviseren. Om deelnemers te leren nieuwe en onverwachte omstandigheden te omarmen. Om hen aan te moedigen om hun plannen voortdurend bij te stellen met een nieuwsgierige blik op wat gaat komen.
We werken met verschillende materialen en thema’s tijdens groepsopdrachten. We ondervinden en bespreken met elkaar hoe deze improvisatiestrategieën aan de deelnemers het vertrouwen schenken om verder te gaan dan hun eerste idee.
Op zoek naar extra input rond dit thema? Aan het begin van de krokusvakantie kan je in Antwerpen de WISPERpro-cursus Gegen perfektionismus volgen. Je krijgt er zowel concrete oefenstof als methodische input aangereikt om je beeldende opdrachten veilig en laagdrempelig te houden.
+++ ​ / vroegboekactie - schrijf in vóór 1 december 2020 en breng gratis een collega mee Vermeld daarvoor de naam van je collega en school/organisatie bij je eigen inschrijving. Schrijf daarna je collega in, kies het tarief gratis PRO deelnemer en vermeld je eigen naam en school/organisatie opnieuw als opmerking.
Begeleiders: Liesbet Verschueren, Veerle Derave

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Dok Noord 4D 001
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
tot
Prijs

€ 48,0

Kansentarief voor UiTPAS Leuven: € 9,6

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 9,6


Basistarief: 48,00 €; Reductietarief: voor wie het wat minder breed heeft - 38.00: 38,00 €; Plustarief: met een paar euro extra maak je WISPER mee betaalbaar voor iedereen: 53,00 €; Gratis PRO deelnemer - 0.00: 0,00 €
Organisatie
Contact
016/25 16 21
Reservaties
http://wisper.be/activiteit/9181
016/25 16 21

Foto's

WISPERpro | Beeldend improviseren ©WISPER©WISPER