Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas

Winterwonderkasteel 2015

Tijdens de kerstperiode wordt het Gravensteen omgetoverd tot een Winterwonderkasteel, een onweerstaanbaar theater van sprookjes en geschiedenis in feeërieke kerstsfeer. Dit jaar verwelkomen we het Verhalen- en Spekkenfestival en kan je in onze pop-up winterbar een klassiek aperitiefconcertje meepikken. Gesloten op 24, 25 en 31 december 2015 en op 1 januari 2016
Tijdens de kerstperiode wordt het Gravensteen omgetoverd tot een Winterwonderkasteel, een onweerstaanbaar theater van sprookjes en geschiedenis in feeërieke kerstsfeer. Dit jaar verwelkomen we het Verhalen- en Spekkenfestival en kan je in onze pop-up winterbar een klassiek aperitiefconcertje meepikken.

Winterwonderkasteel
Winterwonderkasteel staat dit jaar in het teken van sprookjes. Op de meest onverwachte plaatsen verschijnen sprookjestaferelen uit het niets. Kerst- en winterse verhalen over dennenbomen, zwavelstokjes, notenkrakers, betoveringen, halloween, een vrek, wilde zwanen en twee wolven en slapende mooie meisjes. Ook het Verhalenfestival strijkt er neer om zijn wonderlijke verhalen rond te strooien. Voor de allerkleinsten komt het Spekkenfestival met enkele betoverende voorstellingen en volwassenen kunnen genieten van een klassiek aperitiefconcertje bij een verwarmend glas in onze winterbar. Het wordt een onvergetelijk en fabelachtig eindejaar voor het hele gezin.

Unieke laatavondopeningen
Bezoekers kunnen deze kerst vanop de kantelen van het Gravensteen wegdromen bij de prachtig verlichte Gentse binnenstad. En dat dankzij de laatavondopeningen tot 22 uur op zaterdag 19 en 26 december 2015 en zaterdag 2 januari 2016.

Pop-up winterbar
Iets drinken in de middeleeuwse stallingen van het Gravensteen? Het kan dankzij de pop-up Winterbar. Bezoekers kunnen in een magisch decor genieten van een glühwein of een andere warme drank, een kans die ze maar een keer per jaar krijgen.

Verhalenfestival
Dit jaar strijkt ook het Verhalenfestival neer in het Gravensteen. Van zaterdag 19 december tot woensdag 23 december 2015 entertainen vertellers groot en klein met winterse verhalen. De perfecte aanvulling van een gezinsuitstap. Telkens om 15 uur.

Spekkenfestival
Op zondag 27, maandag 28 en dinsdag 29 december 2015 verrassen we de allerkleinsten met betoverende voorstellingen.

Poppentheater Koekla met Duimelijntje (4 tot 9 jaar).
Zondag 27 december om 11 uur en 14.30 uur. Tickets via Uitbureau Gent.
Duimelijntje, naar een sprookje van H.C. Andersen, is een prachtig sprookje met spannende wendingen en een betoverend slot. Prachtig poppentheater waarin thema’s als anders zijn, doorzettingsvermogen, liefde en fantasie aan bod komen.

Theater Spoor 6 met Koning Achterstevoren (3 tot 10 jaar).
Maandag 28 december om 11 uur. Tickets via Uitbureau Gent.
Deze achterstelling zet de wereld op zijn kop. Koning Achterstevoren kruipt ’s morgens klaarwakker in zijn bed en groet zijn bovendanen met een nietgemeend ‘tot gisteren’. Samen met de koning, zijn werkman Walter en een kabouter wordt het een achterstelling boordeleeg muziek en verrassingen in het koninklijk park. De jonge bovendanen kunnen slapjes deelnemen door hun beste beentje, stemmetje en snoetje achter te zetten.

Compagnie Oelala met Dromen van Luchtballonnen (3+ jaar).
Dinsdag 29 december om 11 uur. Tickets via Uitbureau Gent.
Een vertelling over een prinsesje dat heel graag wil wuiven en knikken naar de mensen zonder te stoppen en daarom niet kan slapen. Er wordt verteld, gespeeld en gezongen.

Aperitiefconcerten
Van zaterdag 19 tot woensdag 23 en op zaterdag 26 december 2015 verwennen we onze bezoekers met een reeks hartverwarmende aperitiefconcerten. Telkens om 11 uur.

Zaterdag 19 december: Het Telemann Barokensemble
Zondag 20 december: Hanna Grociak
Maandag 21 december: Odysseia
Dinsdag 22 december: Amarant+
Woensdag 23 december: Arcus Coloratus
Zaterdag 26 december: Vioolklas Suzukiacademie

Lancering fotobooth Visit Gent
We gaan ook de digitale toer op. In een hoek van de Ridderzaal staat gedurende de duur van Winterwonderkasteel en Gentse Winterfeesten een opvallende, kleurige fotobooth te blinken. Met deze ludieke fototoepassing, een initiatief van Visit Gent, kunnen bezoekers van het Gravensteen gratis een foto van zichzelf maken met de Ridderzaal als achtergrond. Ze krijgen een geprinte versie van de foto mee naar huis als herinnering. De digitale versie van de foto kunnen ze opzoeken op de Facebookpagina van Visit Gent - www.facebook.com/gentfan
- en van daaruit delen. Na de Gentse Winterfeesten gaat de Visit Gent-fotobooth op ‘tournee’ langs andere attracties en evenementen.

Winterwonderkasteel is een organisatie van Historische Huizen Gent, in samenwerking met de Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren en Uitbureau Gent.

Praktisch
Gravensteen, Sint-Veerleplein 9, 9000 Gent

Openingsuren:
Vrijdag 18 december 2015 tot en met zondag 3 januari 2016 van 9 tot 18 uur.
Pop-up winterbar in de middeleeuwse stallingen van 11 tot 19 uur.
Gesloten op donderdag 24, vrijdag 25 en donderdag 31 december 2015 en vrijdag 1 januari 2016.
Laatste tickets zijn te verkrijgen om 17.15 uur.

Laatavondopeningen:
Op zaterdag 19 en 26 december en zaterdag 2 januari is het Gravensteen uitzonderlijk geopend tot 22 uur (Winterbar tot 23 uur). Een unieke kans om vanop de omwalling te genieten van Gent ‘by night’, helemaal gehuld in kerstsfeer.
Laatste tickets zijn te verkrijgen om 21.15 uur.

Prijs: toegangsticket Gravensteen
Individueel tarief: 10 euro
Reductietarief 1: 7,5 euro
Reductietarief 2: 6 euro
Reductietarief 3: 2 euro

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Sint-Veerleplein 11
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Open op:

  • Maandag - zondag
Prijs
€ 10,0
Basisprijs: € 10; Individueel tarief: € 10; Reductietarief 1: € 7,5; Reductietarief 2: € 6; Reductietarief 3: € 2
Trefwoorden