Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Wijncursus "Wijn Leren Degusteren" in het Gentse, reeks 02/20

Wijndocenten en Sommeliers Conseil, Ingrid Hogie en Edwin Vandroemme starten een nieuwe basiscursus. In 6 aangename avonden leer je aan de hand van 50 wijnen en een professionele begeleiding de kunst van het wijn-degusteren. Doelgroep: beginnende wijnliefhebbers, geen voorkennis vereist. Geen wijnverkoop - Volledig onafhankelijk van elke wijnhandelaar. Professionele docenten.
Wat houden deze zes avonden in :

Les 1 : Degustatietechnieken deel 1: algemene structuur -uitzicht - neusaroma’s: we leren terug geuren beschrijven aan de hand van professionele Le Nez- of Arsan-wijngeurenflesjes. We proeven en bespreken samen 8 typische wijnen met uiteenlopende uitzicht en geuren.

Les 2 : Degustatietechnieken deel 2: korte herhaling les 1 + mondaroma’s en mondstructuur aan de hand van referentiesmaken – conclusie van een wijnbespreking – typische wijntermen. We proeven en bespreken samen 8 typische wijnen met uiteenlopende smaken.

Les 3 : We bespreken de verschillende vinificatie-methodes van witte wijnen en stellen de meest edele witte druivenrassen en hun wijnen voor. We proeven en bespreken samen 8 typische witte wijnen van verschillende landen.

Les 4 : We bespreken de verschillende vinificatie-methodes van rosé en rode wijnen en stellen de meest edele rode druivenrassen en hun wijnen voor. We proeven en bespreken samen 8 typische rode wijnen van verschillende landen.

Les 5 : Wat zijn de kwaliteitsfactoren van wijn ? Aan de hand van een mooie film en een honderdtal foto’s geven we je een inzicht in de complexe wereld van het wijnmaken. We proeven en bespreken samen 9 sterk uiteenlopende types wijnen, gemaakt met verschillende methodes.

Les 6 : In een eerste deel bespreken we de verschillende productiemethodes van schuimwijnen en proeven we samen 5 mousserende wijnen waarbij dat dit onderscheid duidelijk wordt. In een tweede gedeelte proeven we, na een interessante basistheorie over wijn en gerecht, een selectie kazen met de daarbij passende 4 typische wijnen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Dorpstraat 31
9052  Zwijnaarde (Gent)
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs
  € 199,0
  Basistarief: 199,00 €
  Organisatie
  Reservaties

  Foto's

  Wijncursus "Wijn Leren Degusteren" in het Gentse, reeks 02/20 ©wineppt©wineppt