Wijncursus "Wijn Leren Degusteren" in het Gentse, reeks 1/ 2019

Wijndocenten en Sommeliers Conseil, Ingrid Hogie en Edwin Vandroemme starten een nieuwe basiscursus. In 6 aangename avonden leer je aan de hand van 50 wijnen en een professionele begeleiding de kunst van het wijn-degusteren. Doelgroep: beginnende wijnliefhebbers, geen voorkennis vereist. Geen wijnverkoop - Volledig onafhankelijk van elke wijnhandelaar. Professionele docenten.
Wat houden deze zes avonden in :

Les 1 : Degustatietechnieken deel 1: algemene structuur -uitzicht - neusaroma’s: we leren terug geuren beschrijven aan de hand van professionele Le Nez- of Arsan-wijngeurenflesjes. We proeven en bespreken samen 8 typische wijnen met uiteenlopende uitzicht en geuren.

Les 2 : Degustatietechnieken deel 2: korte herhaling les 1 + mondaroma’s en mondstructuur aan de hand van referentiesmaken – conclusie van een wijnbespreking – typische wijntermen. We proeven en bespreken samen 8 typische wijnen met uiteenlopende smaken.

Les 3 : We bespreken de verschillende vinificatie-methodes van witte wijnen en stellen de meest edele witte druivenrassen en hun wijnen voor. We proeven en bespreken samen 8 typische witte wijnen van verschillende landen.

Les 4 : We bespreken de verschillende vinificatie-methodes van rosé en rode wijnen en stellen de meest edele rode druivenrassen en hun wijnen voor. We proeven en bespreken samen 8 typische rode wijnen van verschillende landen.

Les 5 : Wat zijn de kwaliteitsfactoren van wijn ? Aan de hand van een mooie film en een honderdtal foto’s geven we je een inzicht in de complexe wereld van het wijnmaken. We proeven en bespreken samen 9 sterk uiteenlopende types wijnen, gemaakt met verschillende methodes.

Les 6 : In een eerste deel bespreken we de verschillende productiemethodes van schuimwijnen en proeven we samen 5 mousserende wijnen waarbij dat dit onderscheid duidelijk wordt. In een tweede gedeelte proeven we, na een interessante basistheorie over wijn en gerecht, een selectie kazen met de daarbij passende 4 typische wijnen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Dorpstraat 31
9052  Zwijnaarde (Gent)
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs
  € 195,0
  Basistarief: 195,00 €
  Organisatie
  Reservaties

  Foto's

  Wijncursus "Wijn Leren Degusteren" in het Gentse, reeks 1/ 2019 ©Wine PPT©Wine PPT