Wijkbeurs Binnenstad

Op zaterdag 20 januari 2018 organiseert de Stad Gent een Wijkbeurs in Gent-Binnenstad, in aanwezigheid van het college van burgemeester en schepenen. De Wijkbeurs is een grote infomarkt waar mensen hun wijk beter kunnen leren kennen, de Stad Gent haar beleid toelicht en lokale partners, organisaties en verenigingen hun werking en initiatieven voorstellen.
Na eerdere succesvolle edities in tal van andere Gentse wijken is de Binnenstad aan de beurt. De Wijkbeurs is opgebouwd rond thema’s zoals mobiliteit, klimaat, wonen, onderwijs, cultuur, veiligheid, sociale thema's, enzovoort. Het stadsbestuur geeft er informatie en toelichting bij zijn realisaties, beleid en plannen en dat zowel wijkspecifiek als stadsbreed.

Ontmoeting tussen burger en bestuur
Aanvullend daarbij stellen wijkpartners en heel wat lokale bewonersgroepen, organisaties en verenigingen er hun werking en initiatieven voor. Zo wordt de Wijkbeurs een kans tot ontmoeting tussen de burger en het bestuur en komt de bezoeker te weten wat de Stad Gent de Binnenstad te bieden heeft - én andersom.

De Wijkbeurs wil de mensen ook een beter beeld bieden van de wijk waarin ze wonen of werken. Dat gebeurt aan de hand van interessante data en via een dynamische kaart van de wijk. Dat is een online kaart waarop per thema de voorzieningen zichtbaar kunnen gemaakt worden.

Praktisch
De wijkbeurs in Gent-Binnenstad vindt plaats op zaterdag 20 januari 2018, van 14 tot 17 uur in N.E.S.T., de voormalige bib aan de Zuid. Tijdens de Wijkbeurs kunnen bezoekers genieten van diverse toonmomenten van de deelwerkingen binnen N.E.S.T.

Concert Roland
Wie dat wil kan tussendoor een stukje van een concert van blues-legende Roland Van Campenhout meepikken. Die speelt tussen 15.30 en 16.45 uur in N.E.S.T. Democrazy organiseert, het optreden is gratis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Graaf Van Vlaanderenplein 40
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot

Foto's

Wijkbeurs Binnenstad ©Stad Gent©Stad Gent