Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Wie zal het zeggen? Censuur en vrije meningsuiting in de collectie van Liberas/Liberaal Archief - AFGELAST !!!

Censuur en vrije meningsuiting zijn twee begrippen die haaks op elkaar staan. Het ene begint waar het andere ophoudt. Liberas/Liberaal Archief ging in zijn eigen collectie op zoek naar alles wat met censuur te maken heeft. Dat leverde enkele verrassende vondsten op. De expo handelt onder meer over de strijd van de vrijzinnige bibliotheken tegen de kwezelarij, gecensureerde Vlaamse auteurs, persvrijheid in de twintigste eeuw, en de censuur van de Duitse bezetter tijdens de twee Wereldoorlogen.
In de tentoonstelling en het bijhorende educatief pakket wordt ook duidelijk het verschil aangetoond tussen censuur en beeldmanipulatie.

De tentoonstelling loopt vanaf dinsdag 12 november 2019 tot en met vrijdag 27 maart 2020, en is gratis te bezoeken in Liberas/Liberaal Archief: maandag tot donderdag van 9.00 u tot 17.00 u, en vrijdag van 9.00 u tot 12.30 u.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Kramersplein 23
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Prijs

gratis


Basistarief: 0,00 €
Organisatie