Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Wandeling in de Gentbrugse Meersen (6 km)

We wandelen in het Zuidelijk gedeelte van de meersen. Het is een gebied van moerassen, bloemenrijke graslanden en bos. Het is een wisselend landschap , gedeeltelijk natuurlijk ontwikkeld, gedeeltelijk aangelegd als recreatie voor alle omwonenden en vooral voor jonge gezinnen. Een heel afwisselende tocht waar natuur centraal staat!
graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : 6 km
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, honden aan de leiband
Vertrekpunt : Parking in de straten vlakbij DC Speltinckx, Meersendries 4, 9050 Gent
Begeleider : Antoon De Loof (0486/73.59.10) – antoon@effenweg.be


De Gentbrugse Meersen is een uitgestrekt park- en natuurgebied dat ligt tussen de bebouwing van Gentbrugge en de Schelde. Het zuidelijk deel van de Gentbrugse Meersen is nu vooral bekend van het Geboortebos en het Vredesmonument. Vanaf het vertrekpunt stappen we eerst door het park richting Café Boer Janssens toe, de nieuwe sportcluster rond , langs de volkstuintjes.

Aangekomen in de meersen mag je overal lopen , op het pad, door de weiden, alles kan. Wil je een heuvel uitproberen, dan kan je ook door constructies wandelen die met wilgentakken opgetrokken zijn. Wil je avontuurlijk over water stappen, dan kan je de keien of boomstammen testen. We wandelen verder tot een heuvel die aangelegd is met uitgegraven grond. Van daar boven heb je een fenomenaal uitzicht over de meersen. We wandelen langs het geboortebos richting het Vredesmonument (een wapperende vlag) die het verband tussen vrede en natuurbescherming wil aantonen. Verder stappend komen we langs ondergelopen meersen, we vinden er voornamelijk bergeenden , reigers en een koppel zwanen. Dan keren we een stukje terug via een boswegel en slaan terug af richting het vertrekpunt.

Na de wandeling is er de mogelijkheid, voor wie dat wenst, om samen nog wat na te praten bij een drankje in één van de lokale horecazaken.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie, stress…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom.Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.Lees hier meer over het lidmaatschap van Effen Weg

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en mail ons op info@effenweg.be of contacteer rechtstreeks de begeleider via antoon@effenweg.be of 0486 73 59 10

Openbaar vervoer
Bus lijn 9: vlakbij het vertrekpunt bevindt zich de bushalte ‘Dienstencentrum

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Gentbrugse Meersen 1
9050  Gentbrugge (Gent)
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 2,0
Basistarief: 2,00 €; Leden Effen Weg vzw: 0,00 €
Organisatie
Contact
0472/57.71.19
Trefwoorden