Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Walpurgisfest II (Pagan/Folk Metal) - GEANNULEERD !!!

Zoek je drinkhoorns maar op voor ons volgende Pagan/Folk feestje! Dit keer in het thema van Walpurgisnacht - Beltane, dat de dag ervoor plaatsvindt.
- Dikke party met folk / pagan metal
- Bday party van onze voorzitter Lika Bosch
- Bands/Programma: TBA
- Versiering in thema & vuurkorven
- We feesten tot de zon opkomt!
- Hear the call of the mountains, hold your heathen hammer high, stand up and fight! Raise your horns!

- Free entrance!

- Walpurgisnacht / Beltane
Walpurgisnacht vindt zijn oorsprong in enkele prechristelijke tradities die plaatsvonden op de vooravond van 1 mei. Een van deze tradities is Beltane, een Keltisch voorjaarsfeest. Op dit feest werd het begin van de lente gevierd met vreugdevuren. Beltane staat in het teken van bloei en bevruchting. Veel ceremonieën leven voort in verschillende meirituelen, zoals de meiboom.

De noordelijke Germanen eerden Wodan en Freyr en Freya. Beiden staan hier voor vruchtbaarheid en liefde.

De Vikingen herdachten in deze nacht het offer van Wodan/Odin waarmee hij toegang kreeg tot de geheimen van de runen der wijsheid. De Vikingen ontstaken vuren om kwade geesten op een afstand te houden, omdat juist dit volgens hen een moment was dat de grenzen tussen de levenden en de doden zwak waren.

Volgens aloud volksgeloof is de nacht van 30 april op 1 mei een nacht vol magie. De Germanen geloofden eertijds dat de goden Wodan en Freya in die nacht de winterdemonen verdreven om de lente te begroeten. Tijdens de Walpurgisnacht komen de heksen uit alle hoeken en gaten tevoorschijn om op bezemstelen, kattenstaarten, rieken, dorsvlegels of ongeacht welk ander vervoermiddel dat ze onderweg aantreffen door de lucht te suizen, geïrriteerd door de zinnelijke reinheid van Walpurga. Onder het motto "Fahr hin, nach dem Blocksberg steht mein Sinn" vliegen ze naar de top van de Brocken voor een heksenbal met de aldaar verzamelde duivels en demonen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Driebeekstraat 4
9050  Gentbrugge (Gent)
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €

Foto's

Walpurgisfest II (Pagan/Folk Metal) - GEANNULEERD !!! ©Jeugdhuis Asgaard©Jeugdhuis Asgaard