Voordracht: "De Romeinen in Vlaanderen"

Het Davidsfonds afdeling Gentbrugge nodigt u van harte uit op de lezing over : “De Romeinen in Vlaanderen: Verovering-romanisering-germanisering-christianisering” door Em. Prof. Dr. Hugo Thoen Volgens Julius Caesar waren de Belgen de dappersten van de Galliërs; maar wie waren die “Belgen”?
Stuurden de Romeinen een bezettingsleger of werden onze gewesten geleidelijk geromaniseerd? Wat gebeurde er met de Keltische tradities? Wat kwamen die Romeinen hier eigenlijk zoeken en hoe was hun reactie tegenover de Germaanse nieuwkomers? Zijn er ook in Vlaanderen sporen van vroege christianisering, en wat was de houding van de keizers tegenover deze vreemde oosterse godsdienst?

Em. Professor Dr. Hugo Thoen studeerde geschiedenis en archeologie aan de Universiteit Gent. Zijn doctoraatsverhandeling over de Belgische kustvlakte in de Romeinse tijd wed in 1975 bekroond door de Koninklijke Academie. Hij doceerde vooral Romeinse, Etruskische en Provinciaal-Romeinse archeologie. Hij was zeer actief als archeoloog, niet alleen in Vlaanderen maar ook in het buitenland en organiseerde verschillende internationale tentoonstellingen over de aanwezigheid van de Romeinen in onze gewesten

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

De Vierde Zaal
Driebeekstraat 2
9050  Gentbrugge
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
Prijs
gratis
Organisatie
Davidsfonds Gentbrugge
Trefwoorden