Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 3 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 3 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Virtuele Tour Museum Dr. Guislain

Het Museum Dr. Guislain is gehuisvest in de indrukwekkende gebouwen van de eerste Belgische psychiatrische instelling. Het museum presenteert de geschiedenis van de psychiatrie in een uitgebreide permanente tentoonstelling en in tijdelijke tentoonstellingen. Naast de medische collectie en kunstcollectie heeft het museum ook een uitgebreide fotoserie over psychiatrie, twee eeuwen archief en een bibliotheek over het onderwerp.
Via de virtuele rondleiding en de GuislainGuislain app kan je de collectie en de gebouwen van het oude Hospice Guislain digitaal ontdekken. In de app vind je info over de oude gebouwen, over de theorieën van Jozef Guislain en de zorg die in het ziekenhuis werd georganiseerd. In de virtuele rondleiding leer je meer over verschillende kernobjecten uit de collectie.
Lees alles

Informatie

Museum Dr. Guislain
Jozef Guislainstraat 43
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Organisatie

Foto's

Virtuele Tour Museum Dr. Guislain ©Museum Dr. Guislain©Museum Dr. Guislain