Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Virtuele rondleiding 'Van Eyck. Een optische revolutie' - Stay at Home Museum

De virtuele rondleiding in het MSK gaat in première via Facebook Première op woensdag 8 april om 19 uur. Kunstliefhebbers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor die rondleiding en de aansluitende Q&A met co-curator Frederica Van Dam via de Facebook-pagina Flemish Masters 2018 – 2020.
In samenwerking met het MSK brengt Toerisme Vlaanderen 'Van Eyck. Een optische revolutie' naar jouw huiskamer. Volg in de videotour co-curator Till-Holger Borchert door de museumzalen en geniet toch nog vanop afstand van de unieke verzameling meesterwerken van Van Eyck.

Het MSK Gent moest enkele weken geleden net als alle andere musea de deuren sluiten door de coronamaatregelen. Om de duizenden kunstliefhebbers van over de hele wereld niet in de kou te laten staan, slaan het MSK en Toerisme Vlaanderen de handen in elkaar en lanceren ze het ‘Stay At Home Museum’. Dit project brengt de unieke tentoonstelling rond Van Eyck virtueel naar jouw huiskamer.

Van Eyck-expert en co-curator Till-Holger Borchert neemt je mee door deze unieke virtuele rondleiding. Aansluitend op de première beantwoordt co-curator Frederica Van Dam ook inhoudelijke vragen over de tentoonstelling. Mensen die de prèmiere hebben gemist, krijgen uiteraard achteraf de kans om de virtuele rondleiding volledig te herbeleven via www.flemishmasters.com.
Lees alles

Informatie

Fernand Scribedreef 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Trefwoorden

Foto's

Virtuele rondleiding 'Van Eyck. Een optische revolutie' - Stay at Home Museum ©MSK Ghent, photography David Levene©MSK Ghent, photography David Levene