uitpas+1 punt

VIDEODROOM 2021: Geoffrey Burton & Sarah Yu Zeebroek / Kaboom Karavan

Surreële visuals, avontuurlijke electronica & mysterieuze wunderkammers
Geoffrey Burton & Sarah Yu Zeebroek
Gitarist Geoffrey Burton en kunstenaar Sarah Yu Zeebroek zijn al lang geen vreemden meer voor elkaar. Ze stonden in het verleden vaak samen op het podium met de band Hong Kong Dong en hebben elkaar ondertussen ook het ja-woord gegeven naast het podium. Op vraag van Voor?uit maken ze nu voor het eerst een performance samen. 
Zeebroek tracht met haar surreële beeldentaal de dansende gitaarderwisj Burton te begeleiden in zijn spelplezier. Dit doet ze met twee oude overheadprojectoren en een doos vol visuele ideeën en verrassingen. De muzikale composities komen uit Burtons debuutalbum ‘Me Ta Podia’ dat in 2020 verscheen op het label Gong Ear. De plaat is helemaal op gitaar gemaakt en opgenomen als één performance, maar klinkt eerder als een elektronische compositie. Een tegendraads pareltje!Kaboom Karavan
Kaboom Karavan is het alter ego van soundwizard Bram Bosteels. Met een mix van zelfgebouwde instrumenten, akoestische snaarinstrumenten en electronica creëert hij een uniek klankwereld. Kaboom Karavan bracht vier goed onthaalde albums uit op het Berlijnse label Miasmah, en speelde live performances in binnen- en buitenland, met passages in AB, BOZAR, Worm, ReNew Festival, HalfDie Fest,... Bosteels maakte daarnaast soundtracks voor theater-,  dans- en filmproducties.

Het laatste album van Kaboom Karavan, ‘The Log and the Leeway’, kreeg in de vaderlandse pers lovende kritieken. “Een mysterieuze ‘wunderkammer’ waar het heerlijk vertoeven is”, schreef Dansende Beren (****). Humo: “de combinatie van objets trouvés en traditionele instrumenten levert volksmuziek uit een denkbeeldige plek op. De reis is spannend en bij momenten zelfs surreëel.” Live brengt Bosteels Stefaan Smagghe (viool, sarangi) en Liesbeth Marit (live visuals, electronics) mee. Die laatste transformeert live het artwork tot een beeldende universum.


PRAKTISCH
do 14.10 - 20:00 (doors) / 20:30 (start) Domzaal De Vooruit
MUZIEK / electronica / film
€ 15 (add) / 12 (vvk)
Koop minstens 3 shows en ga voor 10% korting

20:00 doors
20:30 Kaboom Karavan
21:30 Geoffrey Burton & Sarah Yu Zeebroek

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 12,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,4

Kansentarief voor UiTPAS gebruikers uit een andere stad of gemeente: € 2,4


Basistarief: 12,00 €
Contact
09 267 28 28
Reservaties

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij Kunstencentrum Vooruit

Foto's

VIDEODROOM 2021: Geoffrey Burton & Sarah Yu Zeebroek / Kaboom Karavan ©© Joeri Thiry voor STUK©© Joeri Thiry voor STUK