Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Verbeelding leeft #02

Zo lang de theaters stil waren, gaf Opera Ballet Vlaanderen de opdracht aan een aantal jonge makers die nauw aan het huis verbonden zijn om nieuwe werken te maken onder de noemer Verbeelding Leeft! Het resultaat is een eclectische reeks intimistische video’s. Dit is een tweede compilatie.
In het uitzonderlijke kader van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen choreografeert Sidi Larbi Cherkaoui een intimistisch duet op Pie Jesu uit het Requiem van Gabriel Fauré. De monumentale en spirituele context van de kathedraal geeft een nieuwe adem aan de choreografie. Contemplatie, dood, leven, eeuwige rust, herrijzenis... ze vormen al generaties lang de symbolische steunberen van de kathedraal; deze korte performance eert deze levenscyclus.

Fysiek contact heeft vandaag een andere betekenis gekregen. We willen elkaar vastpakken, maar we mogen niet. In het krachtige Anepafa (Grieks voor 'contactloosheid' - een woord dat de afgelopen maanden onze wereld bepaalde) van choreograaf Andonis Foniadakis verbeelden twee dansers die hunkering om elkaar aan te raken.

Sammy Van den Heuvel en Femke Gyselinck exploreren dan weer een gevoel van eenzaamheid in het indrukwekkende Solitary Dialogues.

In Galina Oestvolskaja’s Groot duet voor cello en piano keert de cello volledig in zichzelf. De piano valt deze kwetsbaarheid aan met eerder agressieve tonen. Verbinding lijkt onmogelijk maar toch is er hoop. In de introversie schuilt kracht en weerstandsvermogen. De installatie en de drie personages belichamen het interne gevecht dat vandaag zo herkenbaar in ieder van ons aanwezig is.

In De opkomst van Tom Goossens schitteren twee medewerkers van achter de schermen van Opera Ballet Vlaanderen: onderhoudsmedewerker Nicole en boekhouder Pieter. Na hun dagtaak worden ze geconfronteerd met de lege zaal. Wanneer ze daarna op straat een zanger zien optreden, besluiten ze alles in het werk te stellen om hem nog eens “een opkomst” te gunnen.

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.
Lees alles

Informatie

Schouwburgstraat 3
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs
  gratis
  Basistarief: 0,00 €
  Trefwoorden

  Foto's

  Verbeelding leeft #02 ©Filip Van Roe©Filip Van Roe