Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uit met vlieg6+

Veilige Sportzomer

Wil je een frisse duik komen nemen of zonnebaden in de Blaarmeersen? Iedereen is welkom! Reserveer je plekje op het strand. Reserveren is niet verplicht maar als je zeker wil zijn van je plekje op het strand of je komt in groep dan doe je dat beter wel. Dat kan online (vergeet je e-ticket niet mee te brengen) of telefonisch van 9 tot 17.30 uur op het nummer 09 210 10 19 (vergeet je sms-code niet mee te brengen)
Niet gereserveerd, geen probleem, je kan je ter plaatse aanmelden aan de container ter hoogte van het Strandgebouw.
Let op! We raden aan om vooraf de drukte te checken. Op de facebookpagina van Gent Sport zal meegedeeld worden als het strand of de Krekenplas (bijna) volzet is.
Houd het veilig
De strandzone en de zwemzone zijn vergroot zodat bezoekers voldoende afstand kunnen houden.
Vanaf 10.30 uur kan men toegang krijgen tot de omheinde zone.
Redders houden toezicht tussen 11 en 19 uur.
Er zal eenrichtingsverkeer gelden waar noodzakelijk.
De hygiënemaatregelen blijven essentieel:
Was of desinfecteer je handen (aan de verschillende ingangen naar de ligweide komen verschillende dispensers met alcoholgel)
Hou 1,5 meter afstand
Blijf thuis als je ziek bent
Geef geen hand, kus of knuffel
Nies of hoes in de binnenkant van je elleboog
Praktisch
Wie graag van de glijbanen schuift moet nog even geduld hebben. De glijbanen worden volgens de regels van de Veiligheidsraad geopend op woensdag 1 juli.
Triatleten, lange afstandszwemmers en andere sportievelingen kunnen in open water zwemmen in de zwemvijver van de Blaarmeersen.
Zowel in juli als augustus zullen bezoekers elke donderdagavond van 18 tot 20 uur lange afstanden kunnen zwemmen. Watersportclubs kunnen elke dag terecht op de Blaarmeersen voor trainingen, maar moeten ook eerst reserveren. Sportverenigingen kunnen het boogschietterreintje en omnisportveldje gratis reserveren voor hun buitensporttrainingen.
Indoorsporthallen
Normaal gezien zijn in juli behalve Lago Rozebroeken alle indoorsporthallen uitsluitend geopend voor sportkampen. Uitzonderlijk zullen dit jaar in juli verschillende sporthallen open zijn voor individueel of groepsgebruik, en dat tot 22 uur in plaats van 18 uur. Driebeek, Keiskant, Wolfput, Tondelier en Lago Rozebroeken zijn open van 29 juni tot 4 juli, Driebeek, Hekers, Neptunus, Tondelier en Lago Rozebroeken van 6 tot 11 juli, Driebeek, Keiskant, Wolfput, Tondelier en Lago Rozebroeken van 13 tot 18 juli, Keiskant, Wolfput, Tondelier, Lago Rozebroeken van 20 tot 25 juli, en Bourgoyen, Driebeek, Keiskant, Tondelier en Lago Rozebroeken van 27 juli tot 1 augustus. In augustus openen alle sporthallen volgens de normale uren.
Zwembaden
Als zwembaden vanaf 1 juli de toelating krijgen om te openen, dan biedt de Stad Gent deze zomer extra zwemmogelijkheden aan. Zo zal het Stropzwembad in juli en augustus open zijn, en zwembad Van Eyck van 1 juli tot 8 augustus. Lago Rozebroeken zal de deuren openen op 1 juli en dat de hele zomer lang. Om alles veilig te houden, wordt daar het aantal zwemmers beperkt en wordt er gewerkt met verplichte reservatie en tijdssloten.

Skatepark
Op zaterdag 18 juli opent het gloednieuwe skatepark aan de Blaarmeersen. Als de huidige coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn, zal er gewerkt worden met een reservatiesysteem dat het aantal skaters per tijdsblok beperkt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Campinglaan 5
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Foto's

Veilige Sportzomer ©Stad Gent©Stad Gent