Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Van Eyckshop en Meeting Point - TIJDELIJK GESLOTEN !!!

Gent laat in 2020 zien dat Van Eyck na zes eeuwen nog steeds zijn stempel op de stad drukt. Het Lam Gods is immers zoveel meer dan louter een stukje werelderfgoed. Het is een levend icoon dat blijft fascineren en inspireren.
De nalatenschap van Van Eyck stroomt door de stad en generatie na generatie inspireert hij nieuwe meesters, die in 2020 met grote trots in de kijker zullen worden gezet. Al meer dan zeventig Gentse makers engageerden zich om een product of ontwerp te maken geïnspireerd op het Lam Gods. Het zijn stuk voor stuk gepassioneerde vakmensen die net zoals Jan Van Eyck in de vijftiende eeuw met veel zorg, kennis en geduld het ambachtelijk meesterschap in leven houden.
De Van Eyck-makers beoefenen heel uiteenlopende ambachten, waardoor er een grote diversiteit aan unieke producten zal zijn: juwelen, hoeden, boeketten, bier, tapijten, sjaals, handtassen, keramiek, glaswerk… Het aanbod is enorm.
Hun exclusieve producten zullen vanaf februari 2020 te koop worden aangeboden in de Raadskelder onder het Belfort. De shop wordt uitgebaat in samenwerking met de Stadswinkel en Historische Huizen Gent. Naast een unieke conceptstore wordt de Raadskelder ook het meetingpoint voor het themajaar OMG! Van Eyck was here. Zo wordt de locatie het startpunt van een aantal activiteiten en kunnen bezoekers er terecht voor info.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Sint-Baafsplein 2A
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer

tot

Foto's

Van Eyckshop en Meeting Point - TIJDELIJK GESLOTEN !!! ©Stad Gent©Stad Gent
Van Eyckshop en Meeting Point - TIJDELIJK GESLOTEN !!! ©Stad Gent©Stad Gent