Urban Youth Games

Als eerste Vlaamse stad zal Gent de Urban Youth Games verwelkomen. Tijdens twee evenementen, op 1 en 15 oktober 2021 zullen meer dan 750 kinderen verschillende sportactiviteiten kunnen uitproberen. Op en rond de Blaarmeersen zullen kinderen samen kunnen bouwen aan inclusie door middel van sportactiviteiten zoals hockey, skateboarding, roeien, fietsen, atletiek en voetbal. Deze activiteiten worden begeleid door de verschillende sportfederaties en tal van vrijwilligers. Deze geweldige sportdag is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt! Snel inschrijven is dus de boodschap.
Daarnaast organiseert de Urban Youth Games een online challenge die gratis toegankelijk is voor alle Belgische basisscholen. Naast tal van sporten zijn ook activiteiten zoals yoga, fotografie, mindfulness, wandelen en tekenen mogelijk. Door activiteiten alleen, met familieleden, vrienden of klasgenoten af te ronden kunnen kinderen punten sparen waarmee ze kans maken op sportmateriaal voor hun school of een meet-and-greet met een atleet.

Verdere info
Activiteiten worden professioneel begeleid door lokale sportclubs en respectievelijke sportfederaties.

Een pakket met gedetailleerde informatie, T-shirts en borstnummers wordt op de dinsdag voor jullie event op school bezorgd.

Kinderen worden in willekeurige groepen onderverdeeld en krijgen activiteiten toegewezen. De lijst met de namen van kinderen per sport krijgen jullie van ons.

Zwemgerief is enkel nodig voor kinderen die deelnemen aan de roei-initiatie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Zuiderlaan 5
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
    Organisatie

    Foto's

    Urban Youth Games ©Urban Youth Games©Urban Youth Games