Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Uitgelezen oktober - Erwin Mortier / Lize Spit / Bruno De Wever / Anna Luyten / Jos Geysels / Fien Sabbe / Meskerem Mees

Vooruit garandeert iedereen een veilige avond. Daarom is er voor elke productie een beperkt aantal tickets te koop. We volgen ook nauwgezet de veiligheidsmaatregelen, die je op onze corona-pagina terugvindt. Neem ze door voor je bezoek aan Vooruit. En geniet van je bezoek, in alle veiligheid. #samenerdoor
Boeken zijn belangrijk, en al zeker in dit coronatijdperk. Daarom zet Vooruit met veel goesting het achttiende (!) Uitgelezen-seizoen in. En omdat we ons in het najaar over het fenomeen Vlaamse identiteit buigen, nodigen voor deze eerste editie auteur Erwin Mortier uit. In zijn laatste roman ‘De onbevlekte’ schildert hij in stijl een donker Vlaams familieportret. “Een meesterwerk” schreef Knack.

Speciale panelgasten zijn Lize Spit - we kijken uit naar de opvolger van ‘Het smelt’- en professor Bruno De Wever, autoriteit wat betreft Vlaams nationalisme. De live muziek is van de Oost-Vlaamse singer-songwriter Meskerem Mees: de soul van Nina Simone, de panache van Joni Mitchell, de frisheid van Jade Bird en een stemgeluid zo puur als bronwater.

Meskerem speelde voor de eerste keer live in augustus vorig jaar. Maar haar carrière neemt al snel meer en meer vaart. In december is ze één van de laureaten van de Sound Track-wedstrijd van Poppunt en speelt ze supports voor The Bony King of Nowhere en Jan Verstraeten. En dit lijkt maar het begin te zijn: 2020 kondigt zich immers bijzonder veelbelovend aan.

Boeken op Tafel
Philip Roths - ‘Het complot tegen Amerika’
De veelbekroonde Amerikaanse auteur Philip Roth - ‘Portnoy’s klacht’, ‘American Pastorale’ - publiceerde in 2004 de politieke wat als-roman ‘Het complot tegen Amerika’. Daarin schetst Roth een Amerika waarin luchtvaartpionier Charles A. Lindbergh de verkiezingen van 1940 wint. Roth vertelt hoe zijn eigen familie overleefde tijdens de fascistische, antisemitische Lindbergh-periode. ‘Het complot tegen Amerika’ blijft aan de vooravond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen nog steeds brandend actueel.

Simone Atangana Bekono - ‘Confrontaties’
De zestienjarige Salomé Atabong zit vast in een jeugddetentiecentrum, omdat ze op een zomermiddag twee schoolgenoten ernstig heeft mishandeld. Ze probeert haar hoofd koel te houden tussen de andere meiden, irritante psychologen en treiterende begeleiders. Simone Atangana Bekono’s debuut ‘Confrontaties’ is een adembenemende roman over het dorp, de vreemdeling, de haat en de liefde. “Onweerstaanbare literatuur!” - Erik Jan Harmens

Maggie O’Farrell - ‘Hamnet’Hamnet is een aangrijpende pageturner geïnspireerd op de zoon van William Shakespeare. Het is het verhaal van een zoon van een handschoenmaker die in navolging van de liefde zijn vaders regels aan zijn laars lapt, het verhaal van Agnes, de vrouw voor wie hij valt, en hun familie. Een verhaal over moed, verdriet en liefde, over de unieke band tussen tweelingen, en over een vlo die in Alexandrië op een schip richting Europa terecht komt. “Maggie O’Farrell bouwt een aangrijpende roman op rond Agnes en het onfortuinlijke jongetje. Zou het toneelstuk Hamlet over hem gaan?”, schreef De Morgen.

PRAKTISCH
di 20.10 - 20:00 TheaterzaalLITERATUUR / fictie€10 / 8

Nederlands gesproken

Dit jaar is er uitzonderlijk geen verkoop van Uitgelezen-abonnementen wegens de steeds veranderende coronacapaciteiten. Meer weten over de Uitgelezen-edities van de komende maanden?
Lees alles

Informatie

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,0

Kansentarief voor UiTPAS gebruikers uit een andere stad of gemeente: € 2,0


Basistarief: 10,00 €; -26: 8,00 €
Trefwoorden

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij Kunstencentrum Vooruit

Foto's

Uitgelezen oktober - Erwin Mortier / Lize Spit / Bruno De Wever / Anna Luyten / Jos Geysels / Fien Sabbe / Meskerem Mees ©onbekend©onbekend