Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Uitgelezen Februari met met Phara de Aguirre, Anneleen Van Offel, Walter Van Steenbrugge, Jos Geysels, Anna Luyten, Fien Sabbe en Matt Watts & Kapinga Gysel

Op dinsdag 18 februari hebben we een afspraak met o.a. Phara de Aguirre (speciale panelgast), Anneleen Van Offel (schrijver & redacteur), Walter Van Steenbrugge (advocaat) en Matt Watts & Kapinga Gysel (live muziek). Verwacht je alweer aan enkele sterke Boeken op Tafel: ‘De kat en de generaal' van de Georgische ontdekking Nino Haratischwili (wereldberoemd sinds ‘Het achtste leven’), ‘Artikel 353 (of het geweten van een rechter)’ van Tanguy Viel en ‘Hordubal’, de klassieker van de Tsjech Karel Capek. Ontwaren onze gasten de link tussen deze drie parels?
BOEKEN OP TAFEL
‘De kat en de generaal' van Nino Haratischwili
Sinds het de hemel ingeprezen familie-epos ‘Het achtste leven’ heeft de Georgische Nino Haratischwili zowel een cult- als een bestsellerstatus opgebouwd. Hoe zit het met opvolger ‘De kat en de generaal’? “Een genadeloos nauwkeurige blik op Rusland tijdens de omwenteling in de jaren negentig”, volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

‘Artikel 353 (of het geweten van een rechter)’ van Tanguy Viel
In deze ijzersterke roman toont de Bretoense auteur Tanguy Viel ons de psychologie achter een moord. Hij verleidt de lezer om mee te gaan in de belevingswereld van protagonist Martial en de grote maatschappelijke malaise in Bretagne. Tegelijkertijd wordt de diepere vraag opgeworpen, wie er verantwoordelijk gehouden moet worden voor de dood van vastgoedontwikkelaar Lazenec. “‘Artikel 353’ is een visuele, haast filmische roman, met een forse politieke en economische inslag en een simpele intrige. Alles ademt pure melancholie en onversneden troosteloosheid. Je reinste vakwerk”, schreef De Standaard.

‘Hordubal’ van Karel Capek
Karel Capek (1890-1938) is één van de belangrijkste Tsjechische schrijvers. Hij schreef talloze krantenartikelen, theaterstukken, kinderboeken, detectives en reisverslagen. In de jaren 1930 ageerde Capek in zijn werk steeds meer tegen het opkomende nazisme, fascisme en communisme. In deze periode schreef hij romans met een sterk politieke lading. De Standaard schreef: “Karel Capek houdt met ‘Hordubal’ een pleidooi voor empathie: dit boek doet je met andere ogen kijken naar jezelf en naar de mensen om je heen. Het is de meesterlijke aanvang van een trilogie die op eenzame hoogte staat.”

GASTEN
Phara de Aguirre
VRT-journaliste en -nieuwsanker met Spaans-Baskische roots en bekend van - even adem happen - Terzake, Phara, Het Groot Debat, Hartelijke groeten aan iedereen, de HA! van Humo, de Vlaamse Televisie Ster voor Beste Presentatrice, Panorama, Liefde in tijden van kanker, Het Journaal, Koppen, De Zevende Dag, De Afspraak en Amazones. “Of ze het nu wil of niet: de Aguirre heeft een bekend gezicht en haar (voor)naam is uitgegroeid tot een merk.” - VRT NWS

Anneleen Van Offel
“Menselijk, intelligent, doordringend. Anneleen Van Offel snijdt met haar zinnen en gedachten door de complexiteit van een conflict en toont zo wat het betekent om alsnog een mens te blijven”, liet Jeroen Olyslaegers over ‘Hier is alles veilig’ weten. Het debuut van Anneleen Van Offel is een aangrijpende roadtrip door Israël, een land onder hoogspanning. Van Offel publiceerde columns in De Standaard en verhalen en poëzie in diverse literaire tijdschriften. Anneleen is programmator van De Sprekende Ezels in Gent, redacteur bij Deus Ex Machina en Letterzetter (stadsdichter) van Kortrijk in 2019-2021. De Morgen tipte haar als twintiger om in 2020 in de gaten te houden.

Walter Van Steenbrugge
Als strafpleiter trad Van Steenbrugge op in een aantal spraakmakende zaken en daarnaast is hij de afgelopen jaren ook bekend als opiniemaker in de Vlaamse media. In zijn boek ‘De affaire justitie’ uit hij kritiek op de hedendaagse rechtspraak in België. Te veel variabelen, zoals de kwaliteit van het politionele onderzoek, de gerechtelijke achterstand, en de competentie van magistraten en rechters, zorgen er volgens Van Steenbrugge voor dat je als beschuldigde veel geluk moet hebben om op een objectieve wijze berecht te worden. Hij staat evenzeer bekend als een verwoed lezer en sportfanaat.

MUZIEK: Matt Watts & Kapinga Gysel
Vergelijkingen met de Britse mythische singer-songwriter Nick Drake loeren om de hoek. Want als een ware troubadour duikt Matt Watts met zijn songs in diezelfde snijdende weemoed. Hij wordt daarbij op glorieuze wijze vocaal geruggensteund door Kapinga Gysel, bekend van o.a. Radio Candip en Stef Kamil Carlens’ Zita Swoon.
Lees alles

Informatie

Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,6


Basistarief: 8,00 €
Contact
Trefwoorden

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij Kunstencentrum Vooruit

Foto's

Uitgelezen Februari met met Phara de Aguirre, Anneleen Van Offel, Walter Van Steenbrugge, Jos Geysels, Anna Luyten, Fien Sabbe en Matt Watts & Kapinga Gysel ©©