uitpas+1 punt

Tsar B, MEDS Democrazy

Tsar B’s frontvrouw Justine Bourgeus begon muziek te schrijven uit verveling, terwijl ze als violiste tourde met andere bands. En zo verscheen opeens eerste single 'Escalate'. Het was meteen een schot in de roos. BBC Radio 1, The Fader en Noisey pikten de single gretig op en plots werd ze in één adem genoemd met M.I.A. en FKA Twigs.
We zijn ondertussen 2 jaar en enkele straffe passages later. Tsar B is klaar voor het grote werk. Ze brengt een debuutalbum uit, The Games I Played. De liefde voor snaren, oosterse invloeden en Beyoncé zijn duidelijk aanwezig. Bourgeus’ klassiek verleden als violiste is ook duidelijk voelbaar: we horen Barok en Bach de revue passeren (hebben we van horen zeggen, als we eerlijk zijn). Eén ding is zeker: Tsar B weet hoe je de vlam in de pan slaat. Dat deze albumvoorstelling een feest zal worden staat nu al vast.

?MEDS ?
Mélanie De Saedeleer brengt een melange van R&B in een warm bad van Enoësque Ambient geluiden (denk aan Jhené Aiko, Amy Winehouse, Erykah Badu,...). Dit jaar leerde men haar kennen als MEDS met debuutsingle 'Another Lady' waar ze de pijn van bedrogen worden ten gehore brengt.

Zowel op de plaat als live onderscheidt ze zich van de rest met haar unieke stem en minimalistische producties op de beat. Van haar gaan we nog meer horen!
Lees alles

Informatie

De Centrale
Kraankindersstraat 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 18,5

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 3,7


Basistarief: 18,50 €
Organisatie

Foto's

Tsar B, MEDS Democrazy ©Democrazy©Democrazy