Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

TOESTANDEN #1 (offline) - Sociale ongelijkheid en het recht op publieke ruimte in tijden van corona

Tast corona onze vrijheden aan?
Vooruit garandeert iedereen een veilige avond. Daarom is er voor elke productie een beperkt aantal tickets te koop. We volgen ook nauwgezet de veiligheidsmaatregelen, die je op onze corona-pagina terugvindt. Neem ze door voor je bezoek aan Vooruit. En geniet van je bezoek, in alle veiligheid. #samenerdoor
Tijdens de nieuwe debatreeks Toestanden gaan we in gesprek met boeiende gasten over zaken die ons 's nachts wakker houden. Met de live editie van Toestanden creëren we een agora, een ontmoetings- en overlegruimte voor de heel diverse groep van burgers die onze stad rijk is. Ook jij kan als toeschouwer / deelnemer actief deelnemen aan het debat. Elke offline editie wordt gemodereerd door de Gentse socioloog en jeugdwerker Fatih Devos en Dominique Collet. Vaste gasten zijn Lisette Ma Neza  en Neil Akenzua, die elke editie doorspekken met artistieke interventies.
Thema van deze eerste editie is de sociale ongelijkheid en het recht op publieke ruimte in tijden van corona. Het virus schudt onze samenlevingen door elkaar. Veel aandacht gaat terecht naar hoe we besmetting kunnen voorkomen of indijken. Maar de diverse maatregelen die worden opgelegd, genereren ongelijke effecten. De voorbije maanden zagen we spanningen ontstaan rond het gebruik van onze publieke ruimtes. Strandzones, zeedijken en zwemvijvers veranderden eensklaps in geprivatiseerde ruimtes die enkel toegankelijk werden mits betaling of op basis van territoriale beginselen.
Het coronavirus tast bepaalde vrijheden aan die we tot voor kort als bijzonder evident beschouwden. Het stelt ons ook de komende maanden voor grote uitdagingen. Op welke manier moeten onze overheden bijzondere aandacht opbrengen voor de gezinnen die klein behuisd zijn? Ook wij, actieve burgers uit verschillende bevolkingslagen, moeten hier actief over nadenken. Is er naast de sterke nadruk op de medische aspecten niet een expertengroep nodig die zich over de sociale impact van corona buigt? En hoe ervaren jongeren de opgelegde maatregelen en de beperking van hun vrijheden?
PRAKTISCH
di 06.10 - 19:30 BalzaalTHINK / talk / #resident€5Nederlands gesproken

Informatie

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 3,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 0,6

Kansentarief voor UiTPAS gebruikers uit een andere stad of gemeente: € 0,6


Basistarief: 3,00 €; Eenheidsprijs: 5,00 €
Contact
test

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij Kunstencentrum Vooruit

Foto's

TOESTANDEN #1 (offline) - Sociale ongelijkheid en het recht op publieke ruimte in tijden van corona ©onbekend©onbekend