Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

This is James Langdon | Isomorphs

De heersende consensus luidt dat grafisch ontwerp iets met de inhoud te maken moet hebben. Historisch gezien was dat zeker niet altijd het geval. Vooraanstaande Europese ontwerpers idealiseerden 50 of 60 jaar geleden nog generieke paginalay-outs en lettertypes die geschikt waren voor elke inhoud. Maar we lijken het er, op dit moment tenminste, over eens te zijn dat het verstandig is om bij ontwerpkeuzes rekening te houden met de inhoud. James Langdon zal het hebben over voorbeelden van grafisch ontwerp die veel verder gaan dan dit, en relaties leggen met de inhoud – met technische, materiële of grafische middelen – die zo absurd specifiek zijn dat ze praktisch onleesbaar worden.
James Langdon is onafhankelijk grafisch ontwerper, schrijver en hoogleraar communicatiedesign aan de Hochschule für Gestaltung in Karlsruhe. Sinds 2004 werkt hij nauw samen met veel kunstenaars om publicaties en tentoonstellingen te ontwerpen. Van 2008 tot 2018 was hij stichtend directeur van de artist-run hedendaagse kunstruimte Eastside Projects in Birmingham. Momenteel werkt hij aan een biografie over de Engelse ontwerper en docent Norman Potter, en is hij PhD-kandidaat aan de RMIT University in Melbourne.

Uur: 19:30
Waar: Design Museum Gent
Prijs: entreeticket (gratis voor studenten)
Taal: Engels
Lees alles

Informatie

Jan Breydelstraat 5
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,6


Basistarief: 8,00 €; Gratis voor studenten: 0,00 €
Organisatie
Contact
+32 9 2679999

Foto's

This is James Langdon | Isomorphs ©Design museum Gent©Design museum Gent