Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

The Goldberg Variations (dansvoorstelling) - Platform-K / Michiel Vandevelde / Philippe Thuriot

‘The Goldberg Variations’ verwijst naar het beroemde muziekwerk van J.S. Bach, maar ook naar een iconische danssolo van Steve Paxton. Dansers Oskar Stalpaert (Platform-K), Michiel Vandevelde en Audrey Merilus gaan met dit materiaal aan de slag. Een veertigtal jaar ontwikkeling van allerlei improvisatie-danspraktijken worden onder de loep genomen. Waar staat de dans vandaag? Hoe open, democratisch en toegankelijk is dans vandaag? Welke lichaamsbeelden verkiezen we, welke zien we liever niet?
‘The Goldberg Variations’ belooft een gelaagde dansvoorstelling te worden waarin zowel gereflecteerd wordt over de staat van dans, alsook over verschillende vormen van lichamelijkheid (lichaam van een balletdanser/danser met beperking/hedendaagse danser), en de daarmee gepaard gaande intimiteit.

Parallel aan de verschillende interpretaties doorheen verschillende lichamen, speelt Philippe Thuriot de muziek van Bach op een volks instrument.
Lees alles

Informatie

sint pietersnieuwstraat 23
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
    Trefwoorden

    Foto's

    The Goldberg Variations (dansvoorstelling) - Platform-K / Michiel Vandevelde / Philippe Thuriot ©Platform-K©Platform-K