Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Tekenen in Lockdown: eind oktober 2020 tentoonstelling en publicatie

Tussen maart en augustus 2020 kon iedereen een tekening naar ons sturen. Wij bundelen de resultaten in een tentoonstelling en publicatie.
De afgelopen maanden was het tijd om even op onszelf terug te vallen en daarom was het dé uitgelezen periode om een tekening te maken. Tekenen is, net zoals schrijven, een activiteit die vaak in afzondering wordt beoefend. Daarom lanceerde S.M.A.K. in maart 2020 de oproep om een tekening te maken en naar ons op te sturen. Dat kon gaan van een (zelf)portret, een stilleven tot een landschap vanuit je raam.

Er werd massaal gehoor aan gegeven: meer dan 450 tekeningen werden opgestuurd. We bundelen een selectie van de ingezonden tekeningen in een boek en tonen een tekening per tekenaar in een intieme presentatie in het paviljoen van S.M.A.K.Beweegt.

Sinds 2014 heeft S.M.A.K. de traditie om tekenprojecten op touw te zetten. Zo deed het museum projecten met vluchtelingen in kampen in Irak en opvangcentra in België, met gevangenen en met nieuwkomers. De tekeningen werden telkens gebundeld in boeken zoals ‘Traces Of Survival’, ‘Van Hier Tot Daar’, ‘Prison Drawings’ en ‘Gentle Figures/ Beautiful Friends’. In deze projecten stond tekenen centraal als een bijzondere en unieke menselijke eigenschap.

Deze tentoonstelling loopt in het kader van NO(W)WORRIES, een genereus stadsfestival voor een geweldig onzekere toekomst. Zes cultuurhuis in Gent - Vooruit, CAMPO, Kopergietery, NTGent, Opera Ballet Vlaanderen en S.M.A.K. - gooien de deuren open en nemen de publieke ruimte in. We tonen kersvers werk van opwindende makers die een andere blik bieden op onze nieuwe wereld.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer

tot

Open op:

  • Dinsdag - vrijdag van 9:30 tot 17:30
  • Zaterdag - zondag van 10:00 tot 18:00
Prijs

€ 12,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,4


Basistarief: 12,00 €
Contact
+32 9 3236001
Trefwoorden

Foto's

Tekenen in Lockdown: eind oktober 2020 tentoonstelling en publicatie ©S.M.A.K.©S.M.A.K.
Tekenen in Lockdown: eind oktober 2020 tentoonstelling en publicatie ©S.M.A.K.©S.M.A.K.