Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uit met vlieg3+ uitpas+1 punt

Susketwiet Je hoort me wel, maar je ziet me niet

Vermist: Vrouwtje. 15 centimeter groot. Roepnaam Suuske.
Zet je speurneus op in dit speels en inclusief voel- en geluidenlandschap in de vogelzaal van het museum.
Het gonst van de geruchten in de vogelzaal van het museum. De grote bonte specht roffelt een bericht aan de bevolking: "Vermist: Vrouwtje. 15 centimeter groot. Roepnaam Suuske."
Er zouden vreemde vogels bij de verdwijning betrokken zijn. Wat is er gebeurd en wie zijn de daders? In dit speels en inclusief voel- en geluidenlandschap maakt het niet uit of je goed ziet of niet. Vogels zijn mysterieuze wezens en … je hoort ze sneller dan je ze ziet.
Volg de tak en leg je oor te luisteren. 12 inheemse vogels kwetteren er op los over de verdwijning van Suuske. Onderweg voel je de bronzen replica's van de tipgevers.
Op de voeltafel verken je de kenmerken van vogels met je handen en oren. Waarom hebben ze zo'n snavel? En van wie is dit nest? De toegankelijke touchscreens leren je meer over het gedrag, het gezang en de biotoop van de vogels. Sta ook even stil en geniet van de onverstoorde natuurgeluiden en fluitende vogels.
De allerkleinsten vinden in de museumbibliotheek een nest. Helemaal gevuld met kleurrijke vogels. Je kan er even wegdromen of een boekje lezen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Sint-Pietersplein 14
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Prijs

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,0


Basistarief: 5,00 €; Niet-Gentenaar: 5,00 €; Gentenaar: 2,00 €; Niet-Gentenaar UiTPAS kansentarief: 1,00 €; Gentenaar UiTPAS kansentarief: 0,40 €
Contact
+32 9 3236250

Foto's

Susketwiet Je hoort me wel, maar je ziet me niet ©Wereld van Kina©Wereld van Kina