Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 3 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 3 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uit met vlieg uitpas+1 punt

STAM: Het verhaal van Gent - vast circuit

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen is het STAM gesloten t.e.m. 3 april 2020. Alle tentoonstellingen en geplande activiteiten zoals rondleidingen, lezingen en activiteiten van externen t.e.m. 3 april 2020 gaan niet door.
Gent is een stad van alle tijden. Het STAM is het ideale beginpunt voor een bezoek aan de stad. Je ontdekt er wat Gent tot Gent maakt. Aan de hand van ruim 300 collectiestukken en vele interactieve multimedia toont het STAM het verhaal van de stad. Het STAM bevindt zich in de schitterende 14de-eeuwse Bijlokeabdij. Een historisch kader met een eigentijdse aanpak, net als Gent zelf.

Het vaste STAMcircuit 'Het verhaal van Gent' volgt een helder chronologisch parcours langs 6 museumzalen die elk een periode uit de stadsgeschiedenis omvatten. Meer dan 300 tot de verbeelding sprekende collectiestukken brengen dit verhaal in beeld en verschillende multimediale toepassingen verdiepen het.
Daarnaast zijn er ook twee thematische zijsprongen, grootformaat foto's van Magnumfotograaf Carl De Keyzer die een brug slaan naar de stad van vandaag, luisterbanken die getuigenissen over Gent laten horen en een toekomstzaal met een regelmatig wisselende invulling.

Het gebouw vertelt mee
De ruimtes van de voormalige Bijlokeabdij, met elkaar verbonden door de pandgangen, functioneren als museumzalen. De pandgangen vormen als het ware de tijdslijn.
Het unieke aan het gebouw is dat de opeenvolgende bouwfases de opgestapelde tijd zichtbaar maken in de verschillende ruimtes: het dormitorium en de refter evoceren bijvoorbeeld de groei van Gent tot middeleeuwse grootstad, de barokke zaal ‘1715’ roept de stad uit de 17de en 18de eeuw op.

Voor de laatste update en alle informatie: www.stamgent.be

Gratis voor Gentenaars op elke zondag van 10 tot 13 uur en tijdens de Gentse Feesten (op vertoon van identiteitskaart)

CityCard Gent:
Gent all-in voor 48 uur (€ 30) of 72 uur (€ 35):
· Toegang tot de voornaamste musea (ook het STAM) - tijdelijke tentoonstellingen inbegrepen, monumenten en attracties
· Openbaar vervoer inbegrepen
· Inclusief een handig gidsje dat je wegwijs maakt in Gent
· Boottocht bij rederijen De Gentenaer en – Gent Watertoerist inbegrepen
De CityCard Gent is verkrijgbaar in de deelnemende musea (dus ook in het STAM), het infokantoor van Toerisme Gent, de hotels, de verkooppunten van vervoersmaatschappij De Lijn, Fnac Gent en Uitbureau. Meer info op www.visitgent.be.

tickets tot een half uur voor sluitingstijd

faciliteiten:
· volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers
· het STAM heeft 2 rolstoelen ter beschikking (reservering via info@stamgent.be)
· audiogids vast circuit
· café-restaurant (stamgent.be/nl_be/bezoek-het-stam/stamcafé)
· cultuurtoeristische infobalie

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Godshuizenlaan 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Prijs

€ 8,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,6


- € 6 voor reductiehouders: groepen vanaf 15 personen, senioren 65+, Gentenaars, OKV-leden (op vertoon van lidkaart), leraars (op vertoon van lerarenkaart)- € 2 voor jongeren van 19 tot -26 jaar- gratis voor: jongeren 19-, begeleiders van personen met een beperking, begeleiders van schoolgroepen, leden van ICOM en VMV, pers (op vertoon van perskaart), museumgidsen met een gidsenkaart van Toerisme Vlaanderen, Gentenaars: elke zondag van 10 tot 13 uur en tijdens de Gentse Feesten (op vertoon van identiteitskaart)
Contact
+32 9 2671400
Reservaties
+ 32 (0)9 210 10 75

Foto's

STAM: Het verhaal van Gent - vast circuit ©Phile Deprez©Phile Deprez