Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uit met vlieg uitpas+1 punt

Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen

Wil je een frisse duik komen nemen of zonnebaden in de Blaarmeersen? Gentenaars die op zeker willen spelen, reserveren best hun plekje aan het strand. Met zijn grote vijver, buitenspeeltuin en ontelbare sport- en recreatiemogelijkheden staat de Blaarmeersen garant voor puur plezier. En dat is niet alles! Een sportdag organiseren, een kajaktocht houden, genieten van een lichte lunch op het terras na een dagje sporten of enkele dagen onbezorgd kamperen? Het kan allemaal. Laat je verleiden door de troeven van de Blaarmeersen, het hele jaar door. Wil je een frisse duik komen nemen of zonnebaden in de Blaarmeersen? Gentenaars die op zeker willen spelen, reserveren best hun plekje aan het strand.
RECREATIE
Strand met visvijver:
Een meer dan 300 m lange zwemzone, verdeeld over een diep (tot 2,20 m) en ondiep (tot 1,30 m) gedeelte en volledig omsloten door een houten looppad (met grijp- en steunbar), biedt zowel aan recreatieve als baantjeszwemmers veel zwemplezier.
Er is dagelijks redderstoezicht tijdens de maanden juli en augustus van 11.00 tot 19.00 uur en in functie van de weersomstandigheden buiten deze periode. Via een houten looppad is de zwemzone vanaf de wandeldijk ook toegankelijk voor gehandicapten.

Bootverhuur:
Er zijn 5 pedalo's en 4 roeibootjes ter beschikking voor telkens maximaal 4 personen. De verhuring gebeurt aan de steiger tegenover het strandgebouw.
Begin paasvakantie tot eind september: woensdag, zaterdag, zondag en feestdagen: 13.00 tot 19.00 uur / juli en augustus: dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur / in functie van weersomstandigheden

Minigolf:
De aantrekkelijke minigolf (18 holes), gelegen tussen de camping en het tenniscomplex, bezorgt jong en oud ongetwijfeld veel spelplezier.
De minigolf is het ganse jaar open vanaf 9.00 uur tot uiterlijk 21.30 uur (in functie van seizoen).

Speeltuin:
De grote speeltuin bevindt zich in het oostelijk deel van het domein en is vanaf parking oost snel bereikbaar. De speeltuin ligt in het rustige en groene deel van het recreatiepark en omvat o.a 2 grote speelcombinaties met klimtorens en buisglijbanen, een klimnet, een kabelbaan, een doolhof... Voor de kleuters is een afzonderlijke speelzone met heel leuke en attractieve speelelementen.

SPORT
In Sportpark Blaarmeersen zijn accommodaties voor openluchtsporten zoals rugby, voetbal, atletiek,... Er is een behendigheidsparcours, een sportstrand, patanquebaan,... Er is ook een tenniscomplex (dagelijks toegankelijk, maar liefst telefonisch reserveren op het nummer +32 9 2668150!). Individuele sporters kunnen hier bovendien terecht voor initiaties tennis, windsurfen of kunnen zich aanmelden voor de outdoor lente- en/of zomersportactiviteiten (info en reservatie: tel. 09 266 80 00 en www.gent.be/sport).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Zuiderlaan 5
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
  • Maandag - zondag
Prijs

gratis

Foto's

Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen ©Stad Gent©Stad Gent