Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Sound of Ghent - Beethoven Symfonie nr. 5 met solisten van het Symfonieorkest van De Munt

Met tachtig man sterk op een podium samen strijken en blazen zit er nog even niet in, als het van het coronavirus afhangt. Maar geen nood! Met onze concertreeks Beethoven in Pocketsize hebben we onder het motto 'kleine bezetting, groot effect!' het kruim van onze nationale orkesten uitgenodigd om Beethoven's befaamde negen Symfonieën in een unieke, aangepaste kamerbezetting uit te voeren.
Vijf strijkers van het Symfonieorkest van de Munt nemen de imposante en iconische vijfde symfonie voor hun rekening. Zij spelen deze magistrale 'symfonie der symfonieën' in een bewerking van de hand van Carl Friedrich Ebers, een exacte tijdgenoot van Beethoven. Hij bewerkte de symfonie drie jaar na de dood van de componist voor strijkkwintet. In deze ‘reductie’ komt de geniale structuur van het werk, ontvouwd vanuit de vier noten van het overbekende openingsmotief, misschien nog beter tot zijn recht dat in het origineel!

--------------------------------------------------

Met het platform Sound of Ghent bundelen een aantal Gentse cultuurhuizen de krachten voor een gevarieerd online concertaanbod. Onder het moto 'live vanuit je living' bieden we je de kans om tegen een zacht prijsje én volledig coronaproof de beste live concerten met de beste beeld- en geluidskwaliteit te streamen!

? Dit concert werd opgenomen op 27 september in het Industriemuseum in Gent. De uitzending kan op 16 januari online bekeken worden en blijft 48 uur beschikbaar. ?
Lees alles

Informatie

Online event
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
    Prijs
    € 5,0
    Basistarief: 5,00 €

    Foto's

    Sound of Ghent - Beethoven Symfonie nr. 5 met solisten van het Symfonieorkest van De Munt ©Björn Comhaire©Björn Comhaire