Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Sorcerer

Naar aanleiding van de documentaire Friedkin Uncut op Film Fest Gent, vertonen we de meest ondergewaardeerde film van de Amerikaanse meester. Sorcerer is de tweede bewerking van het boek Le Salaire de la Peur van Georges Arnaud en wordt - volgens William Friedkin ten onrechte - gezien als een remake van de gelijknamige Frans-Italiaanse thriller uit 1953.
Friedkin introduceert vier criminelen op de vlucht voor een vonnis in eigen land. Ze komen samen in een afgelegen dorpje in Nicaragua, waar honderden kilometers verder een oliebron in brand gevlogen is en alleen geblust kan worden door gebruik te maken van explosieven. De criminelen zien een kans om geld te verdienen en vertrekken met twee vrachtwagens op een helse tocht om de dynamiet ter plekke te brengen.

De film laat zien dat wij, net als de vier personages in deze thriller, geen controle hebben over ons lot, die gemene tovenaar die ons ervan belet zorgeloos te leven. De maatschappelijke ondertoon van de film mag jullie ook niet ontsnappen: de vier criminelen uit verschillende uithoeken van de wereld leren, ondanks hun verschillen, samen te werken. Omdat de wereld anders opblaast.

Dit is een film in de reeks KNT, een serie cult-, pulp- en genrefilms.
Lees alles

Informatie

KASK cinema
Godshuizenlaan 4
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 1,0


Basistarief: 5,00 €; Reductie: 3,00 €
Organisatie
Trefwoorden

Foto's

Sorcerer ©William Friedkin©William Friedkin