Solo Show Cecilia Jaime

Normaal gezien kon je begin mei naar een Solo Show van Cecilia Jaime in de BLANCO zaal. Onzekerheid en een wereld in ongeziene toestand werden deel van het project en haar praktijk. Cecilia geeft ons een inkijk in haar beleving en toont tussen 14 en 24 mei alsnog een selectie van haar werk in de etalage van haar galerij, Kraanlei 55, Gent — Cecilia Jaime Gallery


Cecilia Jaime ‘Over de subtiele oneindigheid van kleur’

‘Elk kunstwerk is kind van zijn tijd, vaak is het de moeder van onze gevoelens’, schreef de Russische kunstenaar Wassily Kandinsky (1866-1944) in zijn artistieke manifest Over het geestelijke in de kunst. Daarin benadrukt hij de innerlijke noodzakelijkheid voor het tot stand komen van een kunstwerk, waarbij de vorm ervoor zorgt dat die innerlijkheid des te meer tot uiting komt. Dit gedachtegoed lijkt ook een credo te zijn van de in Argentinië geboren kunstenaar Cecilia Jaime, in wiens werk elke vorm (en dus ook kleur) iets innerlijks in zich herbergt.
Het kijken en hoe de blik zich verhoudt tot het schilderkunstig werk zijn centrale thema’s in het oeuvre van Cecilia Jaime (°Argentinië). De natuur van haar vaderland, die vandaag in tijden van climate change dierbaarder is dan ooit, en de weergave ervan zijn onuitputtelijke inspiratiebronnen voor deze kunstenaar.
Opmerkelijk is dat de werken van Cecilia Jaime nooit dik in de verf liggen, maar diepte en oneindigheid creëren door de manier waarop ze de verf op doek zet.
Kleur is bepalend in dit subtiele werk, zowel voor de compositie als voor de manier waarop het tafereel ervaren wordt. De toets is behendig, opbouwend, gevoelig. Elke penseelstreek genereert de volgende.
Planten worden gecombineerd met fluo als een soort van hedendaagse stoorzenders, onlosmakelijk verbonden met het beeld, maar ook acryl- en olieverf gaan geslaagd samen in één werk.
Van haar losgemaakt getuigen deze werken van een zelfstandig, geestelijk ademen dat ook materieel verwerkelijkt is. Aan u allen om dit oeuvre te ontdekken." *

*fragment van tekst ‘Over de subtiele oneindigheid van kleur’, Gent, 2019 — Inge Braeckman14 tem 24 mei
Cecilia Jaime Gallery
Kraanlei 55
9000 Gent
www.ceciliajaime.com
https://www.facebook.com/CeciliaJaimeArtist/
info@ceciliajaime.com

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Kraanlei 55
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs
  gratis
  Basistarief: 0,00 €
  Organisatie

  Foto's

  Solo Show Cecilia Jaime ©Cecilia Jaime©Cecilia Jaime