Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Skatepark Gent

Skatepark Gent, het grootste openluchtskatepark van België! Het Skatepark is meer dan 4000 m² groot en is opgesplitst in zeven area's waar naast de skaters ook de freerunners, BMX'ers en inlineskaters aan hun trekken zullen komen.
Deze zomer zal het skatepark omwille van de federale maatregelen in het kader van het coronavirus nog niet volledig vrij toegankelijk zijn. Er wordt gewerkt met reservaties en tijdsblokken van twee uur om, binnen de beperkingen en conform de maatregelen, zoveel mogelijk mensen skateplezier te garanderen.
Je kan online inschrijven voor één tijdsblok voor jezelf en vijf anderen. (inschrijf link volgt later) Er zijn in totaal 200 deelnemers toegestaan en 50 op de kiddyzone. 25 % van die plaatsen kunnen de dag zelf, ter plaatse, ingevuld worden.

Tijdsblokken:

van 10 tot 12 uur
van 12.30 tot 14.30 uur
van 15 tot 17 uur
van 17.30 tot 19.30 uur
van 20 tot 22 uur
Het Skatepark is meer dan 4000 m² groot en is opgesplitst in zeven area's waar naast de skaters ook de freerunners, BMX'ers en inlineskaters aan hun trekken zullen komen.

Kiddy Area (2)
Zone voor beginners waar kinderen kunnen leren hoe transition aanvoelt op een intuïtieve manier aangevuld met een kleine Volcano en flat-top Volcano voor de eerste pops en pumps. De zone kan evengoed gebruikt worden voor veteranen.

Streetpark (1), Street plaza (3) en Plaza (4)
Een eclectische mix van handrails, curbs, flatbars, banks, A-frame-rails, Manny-pads, china-bank, bank to banks, wembley-gaps, grasgaps, pyramids in een eindeloze combinatie van te ontdekken lines en transfers. Een park zoals het Gentse skaten, een combinatie van streetskaten tussen technisch, big gaps en speels creatief met aandacht voor eigen stijl en karakter.

Roller derby (5)
Zone voor Roller derby, ovalen track voor wedstrijden tussen twee quad-rolschaatsende teams van maximum 14 riders per team waarin het de bedoeling is elkaar in te halen en elkaar te hinderen om in te halen. Aan de periferie van de Roller derby zone zijn ook nog een lage Mellow-poolquarter en twee Crub-combinaties voor skateboarders, als er geen derby-wedstrijden zijn. De Derby track is op dat moment ook ideaal voor flat-sessies skateboarden.

Bowl area (6)
Dit transition gedeelte van het park bestaande uit een middelhoge, vrij toegankelijke bowl-combinatie die het midden houdt tussen een Kidney-bowl en een uitgelengde Peanut-bowl. Een deel heeft ook een extension met Pool-coping en niet-stalen Cooping zoals de andere stukken. De Bowl-area vormt aan de rand de overgang naar de Street-area's met hoge en middelhoge handrails, trappen, ledges en banks.

Freerunning zone (7)
Je verplaatst je van punt A naar punt B en overwint verschillende obstakels aan de hand van allerlei trucjes. Flips, swings, sprongen,… het hoort er allemaal bij. Deze gymnastische technieken zijn een must om over de obstakels te kunnen springen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Zuiderlaan 13
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Trefwoorden

Foto's

Skatepark Gent ©Stad Gent©Stad Gent