uit met vlieg3+

Sinterklaasintrede Gent

Sinterklaas en meer dan 100 pieten doen op zondagnamiddag 19 november 2017 hun intrede in Gent. Het belooft alvast een mooi feest te worden onder de Stadshal met veel aandacht voor de allerkleinsten.
Welkom vanaf 15 uur
In afwachting van de Sint brengen presentatoren Katja Retsin en Lennart Lemmens samen met een live Pietenband alle aanwezigen in de juiste stemming met gekende Sinterklaasliedjes en dansjes zoals de ‘coole pieten move’!

Om 15.30 uur is het dan eindelijk zover. Sinterklaas verlaat de Sint-Niklaaskerk en komt op weg naar de Stadshal kennis maken met de Gentse jeugd. De pieten maken een ketting van de Sint-Niklaaskerk tot aan de Stadshal om alle pakjes door te geven. Muziekpieten en circuspieten halen ondertussen dolle fratsen uit, hulppieten nemen tekeningen en brieven van de kinderen in ontvangst en delen snoep uit.

Om 16 uur betreedt de Sint het podium onder de Stadshal en begroet alle aanwezigen. Rond 16.30 uur neemt de Sint en zijn pieten afscheid en gaat de Sintparade terug richting Sint-Niklaaskerk want ze hebben nog heel wat werk te doen voor 6 december.

Doorlopende animatie
Er is van 15 tot 17 uur doorlopend animatie onder en rond de Stadshal.

In diverse workshops kunnen de kinderen hun creatieve talenten kwijt. Met de hulp van enkele knutselpieten worden schoentjes gepimpt, onder begeleiding van illustrator Carll Cneut wordt om 15 uur een mooi schilderij ontworpen voor Sinterklaas - dat om 16 uur aan de Sint wordt overhandigd op het podium - of wie later graag piet wil worden, kan nu al een opleiding krijgen om pakjes door een schoorsteen te gooien. En in de grimestand kan men alvast een roetveeg opgesmeerd krijgen.

Wie doet mee?
Kinderen kunnen hun oude schoentje tussen 26 oktober en 16 november in de Sintkoffer deponeren. De Sintkoffer staat in de jeugdafdeling van de Krook. Deze schoentjes worden in de workshop tijdens de intrede gepimpt en kunnen naar huis meegenomen worden (niet noodzakelijk door de eigenaar).

Informatie en organisatie
Alle informatie over de Sinterklaasintrede is terug te vinden op de website www.stad.gent/sinterklaas en op Facebook. Op de website kan je een leuke kleurenkaart, kleurrijke wimpels en een mijter downloaden en printen om het ook thuis gezellig te maken voor de Sint.

De Sinterklaasintrede is een organisatie van de Stad Gent, Dienst Evenementen, Feesten, Markten en Foren in samenwerking met Eventteam.
Lees alles

Informatie

Emile Braunplein z/n
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €
Contact
+32 9 2101010

Foto's

Sinterklaasintrede Gent ©Stad Gent©Stad Gent