Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Sint-Niklaaskerk Gent

Deze in Doornikse blauwe steen opgetrokken kerk is één van de mooiste voorbeelden van de Scheldegotiek. Uniek is de zogenaamde vieringtoren die niet boven de ingang, maar boven de kruising van hoofd- en zijbeuken staat. Hij fungeert als een soort natuurlijke lantaarn, omdat het licht via de toren de dwarsbeuk binnenvalt.
De Sint-Niklaaskerk is méér dan zomaar 1 van de 3 Gentse torens. Het gotische bouwwerk, dat tot stand kwam vanaf 1200, getuigt van een rijk godsdienstig en sociaal verleden.
De Sint-Niklaaskerk was van bij haar oprichting de kerk van de rijke kooplieden en van de gilden die aan de Korenmarkt en de haven aan Gras- en Korenlei hun activiteiten hadden. In de kerk hadden ze hun eigen kapel, vandaar de rijkdom aan kunstschatten. Samen met het gebouw worden ze gerestaureerd en opnieuw in het interieur geplaatst.
Ook vandaag is de kerk een ankerpunt in de stad, dat uitnodigt om te bewonderen en te genieten, te bidden, even stil te staan. Als "citykerk" vormt ze zowat de etalage van de Gentse kerk in onze tijd.
Lees alles

Informatie

Sint-Niklaaskerk
Cataloniëstraat z/n
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
  • Maandag - zondag van0:00tot0:00
Prijs
gratis
Organisatie
Sint-Niklaaskerk
Contact
+32 9 2342869