Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Sint-Baafsabdij

In een oase van rust en groen ligt op nauwelijks enkele minuten van de kathedraal een uniek stukje Gents verleden. Op de plaats waar Leie en Schelde samenvloeien bevinden zich de ruïnes van de voormalige Sint-Baafsabdij. Sinds 1882 is er een Museum voor Stenen Voorwerpen te vinden in de refter en de tuin.
Van begin april tot eind oktober opent Historische Huizen Gent er de deuren op vrijdag-, zaterdag- en zondagnamiddag
U bevindt zich op historische grond. In de 7de eeuw stichtte Amandus van Gent hier de Sint-Baafsabdij, in een poging de inwoners van Ganda te bekeren. Vele eeuwen later liet Keizer Karel de oorspronkelijke abdijgebouwen grotendeels afbreken om er het beruchte Spanjaardkasteel te bouwen.
De vroegere abdijkerk is helemaal verrezen, niet in steen, wel in het groen. Vijf meter haagbeukzuilen evoceren de verdwenen kerk. Waar vroeger het altaar stond, prijkt nu een betonnen podium, klaar om artiesten te ontvangen.
Om deze prachtige site zoveel mogelijk te beschermen, wordt ze slechts sporadisch opengesteld voor bezoek. Een bezoek met een groep kan wel het hele jaar door. De toegang is gratis, je betaalt enkel de gids.
Duur - 90 minuten
Aantal - maximum 20 personen per gids
Prijs - € 92 per gids
Beschikbaarheid - het hele jaar door
Reservaties - BOEKjeBEZOEK online +32 9 210 10 75

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Voorhoutkaai / Spanjaardstraat zn.
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
  • Vrijdag - zondag
Reservaties
+32 9 210 10 60

Foto's

Sint-Baafsabdij  ©Stad Gent©Stad Gent