Schrijfretraite en Geestelijke Oefeningen

Schrijven wil zeggen dat er stapje voor stapje een ik buiten jezelf ontstaat die je vertelt wat je bedoelt. – Rutger Kopland
In deze ignatiaanse retraite kun je in de stilte van de Oude Abdij Drongen al schrijvend tot verdieping komen. Het schrijven is een manier om jezelf en God beter te leren kennen, je gedachten te ordenen, te verkennen/onderscheiden wat er diep in je leeft, woorden te geven aan je dromen en verlangens.
Gedurende drie dagen nemen we de tijd om te schrijven aan de hand van thema’s uit de Geestelijke Oefeningen van Ignatius van Loyola: je diepste verlangens, wie ben je in relatie tot God/Jezus, omgaan met moeilijkheden, aanvaarding, vergeving en (toe)vertrouwen.

Deze schrijfretraite doe je samen met anderen. Elke ochtend is er een gezamenlijke inleiding op een schrijfoefening. Nadien word je met enkele opdrachten naar de stilte van je kamer of een van de kapellen gestuurd. Je hebt een eigen begeleider, die je dagelijks individueel ontmoet. Viermaal per dag komt de groep samen: een korte ochtend- en avonddienst, een eucharistieviering, een uur stil gebed. Je kijkt wat je goed doet om aan deel te nemen. Uiteraard is er ook tijd voor een wandeling in de tuin en om uit te rusten. De maaltijden verlopen in stilte.

De retraite duurt 3 dagen. Omdat Ignatius van Loyola niet van half werk hield, worden bij een ignatiaanse retraite de volle 3 (of 5 of 8) dagen steeds voorafgegaan door een avondmaal en overnachting en afgerond met nog een overnachting en ontbijt.

Op hetzelfde moment is er een GO midweek. Tijdens de zomermaanden is het huis ook helemaal voorbehouden voor 5 en 8-daagse retraites. De volledige GO (30 dagen) worden eveneens aangeboden. Het is ook mogelijk om een persoonlijk begeleide retraite te volgen doorheen het jaar.

Begeleiders:
mevr. Annemarie den Blanken, ziekenhuispastor en begeleider van Geestelijke Oefeningen
mevr. Renate Cauwels, medewerker bezinningscentrum Oude Abdij Drongen

​Kosten: € 305
Bovenop de prijs komt er € 11,32 euro verblijfstaks voor stad Gent (€ 2,83 per nacht).
​Het totale bedrag komt dan op € 316.32
+ eventueel huur van handdoeken (€ 5,30)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Drongenplein 26
9031  Drongen
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs
  € 305,0
  Basistarief: 305,00 €
  Organisatie
  Trefwoorden

  Foto's

  Schrijfretraite en Geestelijke Oefeningen ©Oude Abdij Drongen©Oude Abdij Drongen