Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Sarah Vanhee / Manyone - We are before (stories of an intruder)

De laatste zeven jaar van mijn leven was ik een indringer. Ongevraagd en ongenodigd stapte ik verschillende bijeenkomsten binnen en begon er te praten over hoe we als mensen samenleven, over hoe de samenleving een co-creatie is van ieder-een. Je zou mijn interventie kunnen interpreteren als een bom, of als een geschenk. Mensen waren verrast, geshockeerd, ontroerd, kwaad.
Met mijn guerilla-speech probeerde ik elke meeting te transformeren in een politiek moment. Op deze manier verraste ik meer dan 8.000 mensen, verstoorde ik hun dagelijkse routines met kleine en grote levensvragen. Telkens herhaalde ik dezelfde woorden, ik noemde het Lecture For Every One. Het verspreidde zich over twaalf landen, maar bleef grotendeels onzichtbaar. Als een virus. Dit is geen fictie, dit is echt gebeurd.

Nu wil ik dit verhaal over woorden, liefde, geweld en verbinding delen. Over mensen, alleen en samen. Het is een verhaal over wat het betekent om je uit te spreken, vandaag. Over de (on)mogelijkheid om ieder-een aan te spreken. En over hoe we altijd voor zijn. Voor de oorlog begint, voor je kust, voor je echt beslist. Hoe we ook vandaag, voor zijn.


Deze lecture-performance wordt samen met de publicatie van We Are Before gepresenteerd.

In copresentatie met Vooruit, ihkv No(w)Worries.
Lees alles

Informatie

Nieuwpoort 31-35
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
tot
Organisatie
Contact

Foto's

Sarah Vanhee / Manyone - We are before (stories of an intruder) ©SV©SV