Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Saint Amour 2021

In 2020 stonden er op Saint Amour alleen Vlaamse schrijvers op het podium. Saint Amour 2021 brengt een totaal ander programma: met enkel buitenlandse schrijvers. En niet zomaar buitenlandse schrijvers, nee, uitsluitend en alleen de fine fleur, the cream of the crop, lo mejor de lo mejor. Het wordt opnieuw de tijd van de roze-rode vergelijkingen met een zomerdag.
“L’érotisme, c’est de donner au corps les prestiges de l’esprit”, schreef Georges Perros. Daar gaan we verder mee aan de slag voor de volgende editie. De liefde en alles wat er rond hangt heilig verklaren doen we misschien. Ze ontheiligen doen we zeker…

Saint Amour is in 2021 aan haar zevenentwintigste editie toe. Niet meedingend naar het dramatische einde dat de leden van de “Club 27” kenmerkt, vieren we deze verjaardag met een eerbetoon aan de internationaliteit van de liefde.
Catullus schreef het al, ergens in de eerste eeuw voor Christus: leven is liefhebben. En er vervolgens over schrijven, voegen wij er aan toe. Overal ter wereld wordt naarstig geprobeerd de liefde een taal te geven. De concurrentie onder de schrijvers moet moordend zijn, want als haast iedere auteur die naam waardig over de liefde schrijft, moet je echt wel van goeden huize zijn om nog op te vallen. Zoals Herman de Coninck al schreef: hoe boks je in godsnaam tegen het Hooglied op?

Uit de buitenlandse fine fleur rekruteert Behoud de Begeerte een zestal schrijvers om het podium van Saint Amour #27 te bevolken - een bonte mengeling van talen en kleuren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Sint-Baafsplein 17
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
tot
Organisatie
Trefwoorden

Foto's

Saint Amour 2021 ©Behoud de Begeerte/Gramma©Behoud de Begeerte/Gramma