Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

RUISKAMER #4: Charlemagne Palestine, Eric Thielemans & Oren Ambarchi Trio / Oren Ambarchi (solo)

Reuzen van de avant-garde brengen ode aan Mika Vainio
Vooruit garandeert iedereen een veilige avond. Daarom is er voor elke productie een beperkt aantal tickets te koop. We volgen ook nauwgezet de veiligheidsmaatregelen, die je op onze corona-pagina terugvindt. Neem ze door voor je bezoek aan Vooruit. En geniet van je bezoek, in alle veiligheid. #samenerdoorDe Fin Mika Vainio was electronicapionier en de ene helft van het legendarische underground duo Pan Sonic. Als Ø of gewoon als Mika Vainio experimenteerde hij met atmosferische ambient, minimalistische techno en alles daartussen. In 2013 was Vainio te gast in Les Ateliers Claus in Brussel, waar hij samenwerkte en optrad met percussionist Eric Thielemans en avant-garde fenomeen Charlemagne Palestine. De muziek van toen verscheen in juni op plaat. Ter ere van die release én Vainio - de man overleed in 2017 - brengen Thielemans en Palestine, samen met Oren Ambarchi, de opnames opnieuw tot leven tijdens deze RUISKAMER.
Charlemagne Palestine, Eric Thielemans & Oren Ambarchi Trio
Met Oren Ambarchi op elektrische gitaar, Charlemagne Palestine als pianist-zanger en Vooruit-resident Eric Thielemans op drums ziet een gloednieuw trio het licht. Charlemagne Palestine is sinds de jaren ‘70 actief als componist, beeldend kunstenaar en performer. Met zijn hypnotiserende maximalisme is hij een van de meest enigmatische figuren uit de avant-garde tot dusver. Oren Ambarchi is componist en multi-instrumentalist, met tal van releases op zijn naam én een label - Black Truffle - onder zijn hoede. Eric Thielemans maakt deel uit van een hele resem formaties en groepen, gaande van dans en improvisatie tot Indonesische muziek.

Oren Ambarchi (solo)
Oren Ambarchi’s oeuvre getuigt van een enorme productiviteit en variatie. Op parels als ‘Grapes From The Estate’ (2004), ‘Audience Of One’ (2012) en ‘Hubris’ (2016) deconstrueert hij traditionele muzikale conventies en creëert hij transcendente luisterervaringen. Als muzikale ontdekkingsreiziger werkte Ambarchi samen met o.a. John Zorn, Jim O'Rourke en Ricardo Villalobos. ‘Simian Angel’, zijn nieuwste release, is uit op Editions Mego. Op deze avond put Oren Ambarchi uit zijn rijkgevulde catalogus.

PRAKTISCH
wo 17.02 - 20:00 (doors)
MIRY Concertzaal (Biezekapelstraat 9, 9000 Gent)
MUZIEK / experimenteel / avant-garde
€17 (vvk) / €7 (op vertoon van studentenkaart)
Opgelet: er worden maximum 200 toeschouwers toegelaten. Mondmaskers zijn verplicht. Er wordt voldoende ventilatie voorzien.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
tot
Prijs

€ 20,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 4,0

Kansentarief voor UiTPAS gebruikers uit een andere stad of gemeente: € 4,0


Basistarief: 20,00 €

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij Kunstencentrum Vooruit

Foto's

RUISKAMER #4: Charlemagne Palestine, Eric Thielemans & Oren Ambarchi Trio / Oren Ambarchi (solo) ©Charlemagne Palestine by © Agne Çs Gania©Charlemagne Palestine by © Agne Çs Gania