Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Rondleiding door 'Ondergronds in de stad'

Hoe de stad er boven de grond uitziet, ervaren we elke dag. Maar wat zit er ónder de gebouwen en straten allemaal verborgen?
In 'Ondergronds in de stad' legt het STAM de wereld onder je voeten bloot. De ondergrond wemelt van wetenschappelijk materiaal. Om er enkele te noemen: de heipalen van Edgard Frankignoul, de regenwormen als onmisbare tunnelbouwers, de grondlagen die afzettingen zijn uit zowat alle geologische perioden, het gewei van een elandenstier gevonden onder de Vrijdagmarkt, ... Kom de wonderlijke wereld onder de stad ontdekken in de expo!

Bovendien richt Studio ORKA in deze expo de hoofdlamp op dieren die op -1 onder de stad leven. Raakt de ondergrond té vol? Wat vinden de dieren er van? Vraag het aan rat, mol, mier en pier!

Volg de gids doorheen de tentoonstelling!

In samenwerking met Rotor en Studio ORKA

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Godshuizenlaan 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs
  € 5,0
  Basistarief: 5,00 €
  Contact
  +32 9 2671400

  Foto's

  Rondleiding door 'Ondergronds in de stad' ©STAM Stadsmuseum Gent©STAM Stadsmuseum Gent