REPLAY - the poster as artwork

Voor de tentoonstelling REPLAY nodigt kunstenaar Nikolaas Demoen (°1965, Gent) 14 grafische ontwerpers uit om een “post-facto” affiche te ontwerpen met beelden van zijn tentoonstellingen, boekvoorstellingen en residenties die in de loop van de laatste 7 jaren hebben plaatsgevonden in musea en tentoonstellingsruimtes zoals S.M.A.K. (Gent), Mu.ZEE (Oostende), Loods 12 (Wetteren), Be-Part (Waregem) en Netwerk (Aalst). Door deze affiches tentoon te stellen worden voorbije, vluchtige gebeurtenissen in 'replay' gezet, en wordt bovendien de artistieke autonomie van een gedrukte affiche nadrukkelijk belicht. Zo kende de tentoonstellingsaffiche onder meer in de jaren 1960 en 1970 een hoogtepunt en werd deze toen ook als volwaardig kunstobject verzameld (cfr. de Collectie Anton & Annick Herbert, Gent).
De affiches in REPLAY worden vormgegeven door zowel gevestigde als enkele jonge opkomende vormgevers, actief binnen de wereld van de actuele kunst in België. Daardoor kan de tentoonstelling eveneens gelezen worden als een momentopname van hedendaags grafisch ontwerp in Vlaanderen. De deelnemende vormgevers zijn: Kim Beirnaert, Michaël Bussaer, Casier/Fieuws, Lisa De Brouwere, Luc Derycke, Jan & Randoald, Inge Ketelers, Joris Kritis, Gestalte, Julie Peeters, Ruttens-Wille, Pauline Scharmann, Stien Stessens en Roger Willems.

Naar aanleiding van deze tentoonstelling organiseert Convent in samenwerking met KASK-lezingen een panelgesprek met als thema ‘de affiche als kunstwerk’.
Lees alles

Informatie

L. Pasteurlaan 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Basistarief: 0,00 €

Foto's

REPLAY - the poster as artwork ©Courtesy de kunstenaar©Courtesy de kunstenaar