uitpas+1 punt

Rachele Andrioli & Rocco Nigro

Helemaal uit de punt van de hak van de laars van Italië komen ze: Rachele Andrioli & Rocco Nigro. De traditionele melodieën uit de regio Salento vertalen ze naar hun persoonlijke eigentijdse sounds.
Rachele Andrioli en Rocco Nigro stellen op een originele manier hun repertoire voor, door populaire refreinen uit de Zuid-Italiaanse regio Salento (de hak van de Italiaanse laars) te voorzien van een hedendaagse persoonlijke muzikale dimensie. De reis begint met traditionele muziek uit het zuiden van Italië, kruist het repertoire van zowel wereldsterren als Domenico Modugno als eerder in Italië bekende (maar daarom niet minder fascinerende) iconen als Gabriella Ferri (familie van ?) en gaat verder richting andere Zuiderse horizonten in het melancholische gezelschap van wijlen Edith Piaf, Amalia Rodriguez, Chavela Vargas en Cesaria Evora. Rachele Andrioli levert de Italiaanse warmte en emotie met haar aangrijpende stem die perfect samengaat met de intensiteit en virtuositeit van Rocco Nigro's accordeon.

Het duo bracht reeds drie albums uit: Maliè (2014), Maldimè (2015) en Maletiempu (juni 2018).

Verwacht je aan een een Zuiders muzikaal sprookje waarbij de warme klanken en ritmes je ongetwijfeld zullen doen verlangen naar een eindeloze zomer aan de stranden van de Ionische en Adriatische Zee.

(Rachele Andrioli en Rocco Nigro waren op 16 september 2017 al eens in Gent in het kader van OdeGand)
deuren 19u30
concert 20u
Lees alles

Informatie

Kraankinderstraat 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs

€ 16,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 3,2


Basistarief: 16,00 €; adk: 16,00 €; adk UITPAS: 13,00 €; vvk: 13,00 €; vvk UITPAS: 10,00 €; UITPAS kansentarief: 3,20 €; -18: 10,00 €; Groepstarief vanaf 10 personen - enkel telefonisch en aan de Uitbureau balie: 10,00 €
Organisatie

Je UiTPAS voordeel

Voordelen bij De Centrale

Foto's

Rachele Andrioli & Rocco Nigro ©De Centrale©De Centrale