Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Project Z

Project Z is een eerbetoon aan (on-)beminde muziek van bijzondere kunstenaars. Treed binnen in het spiegelpaleis van de scheve noot, het wilde universum van de expressie en ongefilterde klanken. Alles ongehoord.
In het socio-artistieke veld, bij instellingen en gespecialiseerde kunstencentra en platenlabels… speurt KRANKLAND (Eline Adam en Thomas Werbrouck) naar oude en hedendaagse parels buiten de mainstream. Muziek gemaakt vanuit a-typische invalshoeken. Oeuvres van artiesten die het ‘normale’ en het ‘schone’ op losse schroeven zetten, artiesten die in vraag stellen wat het betekent om artiest te zijn…

Met een dik songbook onder de arm nodigt KRANKLAND bekende artiesten uit: wie voelt zich verwant? Wie laat zich uitdagen? Wie brengt een ode aan de expressie?

Zo zijn unieke verbintenissen ontstaan, samenwerkingen waar het anders-zijn verdwijnt.
Vier van deze eenmalige verbintenissen krijgen een plek en een installatie in het Museum Dr. Guislain.

- Johannes Verschaeve
ZZZ Jos Steen
De Graaf van Attenrode-Wever onder handen genomen door de Oostendse glamrock-king Johannes Verschaeve (The Van Jets). Jos Steen (1954-2012) was een Belgisch bluesmuzikant, avant-gardegitarist en -zanger. Hij creeërde een schat aan muziek, en bracht deze meestal uit in zéér beperkte oplage. Naast muziek maakte hij ook kunstcollages en boeken. Zijn oeuvre is gigantisch en erg gevarieerd: van klassieke bluessongs tot performances met op stofzuigers gemonteerde mondharmonica’s. Steeds weer valt Jos Steen op, door zijn originele en authentieke zeggingskracht en zijn vakmanschap.

- Colin H. Van Eeckhout (CHVE)
ZZZ Jean-Marie Massou
Frontman van de band Amenra, Colin H. Van Eeckhout, laat zich inspireren door het werk van Jean-Marie Massou. Massou wacht midden in een woud in de Lot op de komst van buitenaardse wezens. Intussen zingt hij, graaft hij tunnels, graveert stenen, maakt collages uit tijdschriften — al veertig jaar lang in totaal isolement zonder de geringste vorm van menselijk contact. Zijn klaagzangen legt hij vast op cassettes om de mensheid te waarschuwen voor de ecologische ramp, overbevolking, en de nakende implosie van de zon.

- Choolers Division
ZZZ Micha Volders
Micha Volders (Vermin Twins, El Guapo Stuntteam, Meteor Musik…) werkt samen met Choolers Division, twee MC’s met het syndroom van Down die sinds 2013 geruggensteund door twee experimentele muzikanten Europa doorkruisen, van Vielsalm over Dour tot verre uithoeken in Zwitserland. Hiphop meets electro meets de beste flow van het Ardense hooggebergte!

- KRANKLAND
ZZZ Martha Grunenwaldt
KRANKLAND duikt onder in het leven en werk van Martha Grunenwaldt. Grunenwaldt werd geboren in Waals-Brabant, en tourde als jonge violiste al met haar broers en vader. Ze behaalde nooit een diploma en had een hard leven: tijdens WOII verliet ze haar man, verloor de voogdij over haar dochter en werkte nog 28 jaar lang als dienstmeid op een boerderij. Uiteindelijk raakte ze weer herenigd met haar dochter, die haar in huis nam tot aan haar dood. Pas op haar 71ste begint Grunenwaldt te tekenen, onder invloed van haar kleinkinderen. Haar werk is rijk, heel sierlijk en kleurrijk, vol met vrouwengezichten, vogels, bloemen… Tot het eind van haar leven bleef ze viool spelen.
Lees alles

Informatie

Museum Dr. Guislain
Jozef Guislainstraat 43
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:

tot

Open op:

  • Dinsdag - vrijdag van 9:00 tot 17:00
  • Zaterdag - zondag van 13:00 tot 17:00
Prijs

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,0


Basistarief: 10,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
Organisatie
Contact
+32 9 3986950

Je UiTPAS voordeel

Foto's

Project Z ©Museum Dr. Guislain©Museum Dr. Guislain